Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Какво е застраховка автоасистанс?

Застраховка автоасистанс е безценното малко допълнение към всяка автомобилна полица. Евтина и полезна в ситуации на застрахователно събитие и/или повреда.

Каква работа върши автоасистанса?

Застраховката е доброволна. Сключвате я, ако прецените, че ползите от нея надвишават разходите.

Валидната полица ви гарантира съдействие от специализирана фирма, с която избрания застраховател има договор, при ПТП и/или повреда. Ако в резултат на някои от покритите ситуации колата не е в движение, можете на разчитате на ремонт на място, изваждане със специализирана техника и/или специализиран транспорт на автомобила. Потребителски казано, смяна / помпане на гума, репатрак и/или вадене от канавки.

Услугата се ползва безкасово. Застрахователят плаща директно на асистиращата компания.

При част от застрахователите автоасистанса има допълнителни покрития за транспорт на пътниците, репатриране, разходи за хотел, автомобил под наем и други.

Полицата е евтина. Цената и е често многократно по- ниска от разхода за превоз на автомобила до най близкото населено място. Може да се купи за година или за определен по кратък период.

Покритието може да е валидно за България и/или чужбина.

Как се предлага автоасистанса?

Като самостоятелна полица или като допълнителна клауза по застраховка каско.

Трябва ли ми тази полица?

Както при всяка друга доброволна полица, преценката е лична.

Ако смяната на гума в полеви условия ви е хоби, имате диплома за автомонтьор и комплект инструменти за ремонт в багажника, или собствен репатрак /по- добре тип паяк за да сте обезпечени за всяка ситуация, особено, ако колата е автоматик/ с нает шофьор… можете и да пропуснете тази застраховка. Но дори и тогава трябва да отчетете, че автоасистансът пести пари, време и носи удобство.