Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Армеец онлайн за щети по каско? Работи!

Е вече всички сме онлайн. И да не стане задължително с кодекса, еволюцията го налага. Дали изживяването си заслужава обаче е въпрос на тест. Затова си тествам! Сега Армеец. За щета по каско.

Как работи онлайн предявяването на претенция за щета по каско при Армеец?

Отиваме тук. Новият интерфейс на страницата им е хубавичък. Няма нужда да го казвам, но всички уеб застрахователи сме на next… Има линк и от началната страница. Не е проблем да се намери. Нямах очаквания преди да пусна първа претенция, но пък и юзъра няма, нали?! Първото впечатление : почва като класическото заявление за щета. Ок! А! Не става за пожар и кражба. За тях първо на кол центъра. После .. не знам. Ще дадат указания. Ако не- минаваме по стария ред. Както и да е, не е моя случай. Щетата ми е на паркинг. Класика от типа „Така я намерих“.

Екран 1- полицата, колата по рег номер и аз – по мейл: Семпличко и с верификация доколко е вярна комбинацията между първите 2. И докато си играя с тестове какво къде верифицира вече имам мейл! Хеееей записали ми заявката като чернова. И да се откажа, може да я продължа после. Добре! Изглежда полезно, особено като стигна на екран 8. Но за него после.

Предлагат ми да си направя акаунт. Естествено, че искам. Аз винаги искам всичко. Попълвам си данните и номера на полицата пак. Оп! Греда. Няма такъв номер на полица. Нищо, продължаваме без профил. Няма да се помним дълго значи. Бек-вам и пак съм на стъпките за профил. Е сега накъде?! Началото ме връща на хоум пейджа, от там всичко почва от до където бях стигнала. Докато се моря имам още един мейл с линк към черновата. Аз на мейлите внимание не обръщам!

Екран 2 - данни за собственика: Ооо, значи наистина ще ми възпроизвеждат хартиеното заявление. Пиша нещо реално, ама не точно. Верификация. Чудесно, значи някой го е помислил.

Екран 3 - кой предявява претенцията: Вече не се опитвам да лъжа, аз съм. Е защо се налага да си пиша и адреса?! Не ме ли познават по договор?! Пък и той няма никаква връзка с целта на заниманието. Връщам се назад за да тествам, ще питат ли собственика за същото! О-хо! За собственика - не издребняват. Но някой не си менажира стейт-а! Що изпускате едно от основните предимства на реак-та?! Предоставените данни ги няма. То ясно, че така е проектирана архитектурата, ама не е юзър френдли. Нищо, юзъра не е дивелопър. Няма да разбере. Минаваме към събитието.

Екран 4 - събитието: Формичка като по учебник. Но не съвсем. Часовникът е забутан най - долу. Не ми е на един клик. И нееее! Описание на събитие и увредените детайли на един ред. Е кой го направи това с инпут, а не с текст ериа?! Не е добре! Критично не е добре от към юзабилити. Все пак да не издребнявам, нали работи.

Екран 5 – увредените детайли: Най - много 15. Е щедри са, не може да се отрече. Чудя се какво ли би и станало на тази кола с 15 увредени детайлна, които юзъра да може да различи и за което да не си заслужава да и дойде ликвидатор на място. Отмятам вярното и минавам нататък.

Екран 6 – документи за събитието: Избирам от селекта и правя снимки на СРМПС, ГТП и др. Е пак не! Тук фейла е точно като по учебник. Във формат "Профи пише за юзър". СРМПС е шофьорска книжка! Така по се разбира. ГПТ може да се провери служебно. Това, че сайта на ИИ АА към МТС /е не е ли кофти да го казвам така?!/ не винаги работи е проблем за застрахователя… Как да снимам частта „и др“ - не знам. Може и да не сложа нищо. Пропускам всичко и карам нататък.

Екран 7 – кой е карал колата: направено е според очакванията.

Екран 8 – снимки: Качили са указания. Ех, защо указанията на застрахователите никога не са с Голф 2-ка?! И такива има за каско. Добре написани, става ясно. Излизам да снимам.

Много мило тука, като заговорят за рамата не искат НАБИТИЯ номер. Може всеки. Така и не я разбирам тази слабост към набития номер от ДЗИ, но тук може със всеки. Не ми е ясно колко време ще ми държи сесията докато намеря колата, но нали пращат мейли. Тегля им един Х на таба и отивам да снимам.

Готова съм. Къде ми е формуляра?! Начална страница, предяви претенцията и съм от начало. Е ползвайте го тоя локал сторидж, де! То така и така друго не може, като нямам акаунт. Вярно, че мислех и друг браузер да отворя, но юръра не е толкова лош към застрахователните интерфейси. Сещам се за мейла. Линка към черновата ме връща където си бях. Добре. Атачвам снимките. Не ми не дава един файл по два пъти, но е разбираемо. Близък и далечен кадър са различно нещо.

Екран 9 – как искам да ми оправят колата и къде ще ми е удобно, ако се наложи да ме огледат и на живо: Избирам каквото трябва. Продължавам.

Честито! Предявихте претенция!

УЖАС! С клиентски данни. Без резюме на данните и потвърждение на къде?!

Как внезапно я изпратих, без да съм информирана, че предстои! Не е добре така! Пиша спешен мейл до всички. Тази претенция не е реална. Анулирайтееее. Моля! Не, че няма да стане ясно от снимките, но все пак… Ще ме разберат. Сговорчиви са. Но, не е добре така. Бих искала преди да потвърдя, че предявявам, да съм убедена, че всичко изписано на отделни екрани е това което съм имала намерение да е. Както и да е, примолих се и по телефона да ми я махнат. Вероятно ще, едва ли други демо юзъри им създават недоразумения… но още ми горят бузите от срам.

А що нямам мейл, че съм предявила?! Дали някой филтрира спама и реагира после?! Не бива и да е така, защото застрахователят по кодекс не може да откаже да приеме претенция, та била тя и тестова. Дали щото не натиснах онзи бутон ОК, който пък изчезна сам след време … Нищо де, в реална среда се случва друго. Едва ли някой се отказва точно тук. Та!

Какво се случва след като предявите претенция онлайн по каско на Армеец?

Мейл! От payments@arme… Е, знаят как да почнат разговора!

Уведомяват ме, че съм си завела щетата и ще работят по нея. При реален тест изпратих в 4,24 след обяда. Точно 24 часа по - късно получавам опис на претенция. Тези момчета са орли! Как ги виждат нещата?! Не е само боя, а и малко ремонт. Верно, че като се загледа човек има някакъв отблясък, като от вдлъбнало на снимката. Но аз го видях от описа. Благодаря. Тук е момента, ако някой мисли, че има нещо повече от описаното за ремонт да го казва.

Не бях избрала сервиз. Напомниха ми го с изпратения опис. Потвърдих, посочих сервиз и в 1,00 на следващия ден имах възлагателно писмо. Общо 45 астрономически часа от идеята за претенция до направлението за сервиз. Не е зле! Без забележки, без изисквания, гладко и по процедура. Направила съм каквото очакват, показала съм го със снимки и описание, че съм с основание и резултатът е на лице. Идеално е даже!

И в резюме

  1. Работи. Дреболийките от по- горе са козметика.
  2. Лесно е.
  3. За болката ми при онлайн щети до сега – набития номер на рамата, не става дума. Всяка платка с рама - става.
  4. И най - хубавото. Обратната връзка е от реален човек. От гледна точка на уеб-а изглежда като икономия за разработка, но! Да го погледнем така. Юзърите опит нямат. Добре е да знаят кой по име се занимава с техния проблем и да го фронтират с въпроси. Това е доста по - скъпото решение. Докато се научат юзърите на самообслужване. После ще минат на интерфейс

Остана само срама от фиктивната претенция с реални данни, но без test test на продакшън за къде ... ?!

Броко коментари