Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Чудо! Гражданска отговорност с две зелени карти е по- евтина от тази с една

Докато се вглеждам в лепенките на метрото, какви неща подминавам! КФН като се премести в понеделник на новото място, да вземе да пита гугъла за гражданска отговорност. Какви изненади предлагат само колегите (за севте- незастрахователи)! Ще улесня- не бива да се мисли в оранжево. Този цвят до сега заслужава уважение. По- скоро е някой, за които

  • не е проблем да работи срещу 2% с безплатна доставка, щото все пак тази заработка е само за (както поясни застраховател) неспециални;
  • заради който пък друг официално ме информира, че приема полици на ен-тия лизингополучател само от този брокер, щото бил с ексклузивни права;
  • вместо да си доправи софта, прави търговски трикове от чуждо име и за чужда сметка.

Гражданска отговорност с две зелени карти е по- евтина от тази с една

Мога да се обзаложа, че точната разлика не я правят, щото абсурда в част от случаите е верен, но само в малката. В останалите е заблудата на потребителя.

Ако не бях обременена с многото четене на кодекса и като случаен юзър си нацъкам офертичка за едно ГО със зелена карта, щях да видя по две цени от едни и същи застрахователи. И за почуда тази с двата сертификата в повече е по- ниска.

За да съм по ясна ето така би протекла комуникацията онлайн

Брокерът ме пита със селект: Искаш ли зелена карта? Аз казвам ДА и той ми дава две цени, по- ниската от която е с два безплатни сертификата. Е аз нали казах, че искам. Три ли стават?! Като взема два по 15 дни, пада и цената на тази с годишния ли?! … щото това излиза, пък и изрично ми е написано в допълнителната информация- зелена карта-0лв.

Що да си правят труда да уточнят, че при по- ниската цена през останалото време нямам разширение за трети страни и за да го получа трябва да доплатя. Или пък, че наред с двете карти ползвам и отстъпка за България, която в контекста на нормата е задължително да се споменава, щото има и наказателни премии. А дали и застрахователят го кефи да му предлагат гражданската отговорност така?!

Ама на кой му пука, нали полицата е вече продадена. Потребителят да се оправя като пита гугъла или нас, щото без пари друго няма. Или ще цъка с език и ще вика: еййй големи изедници са това застрахователите и като дойде време да си поднови при същия брокер, но ще избере друг застраховател за да не го изработят повторно.

Дали малко морал не е излишен или пък беше задължителен?! ако се позачете човек...

Броко коментари