Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Гаси ли се туй що не гасне?!

Ама толкова време отделих за скромна и недовършена корпоиндентичност, че не ми остана време за клюките на сезона. Септември мина, при това толкова отдавна, че не си заслужава вече да се коментират дефилетата по гражданска. То не че и помпозни такива имаше… но все пак. Бонус- малусът още го няма на проекто норма, а коледа чука на вратата…

но въпреки това си ни е интересно.

Кратък спомен за лятото

И не мога да не се похваля! Някой неща ми се получават (освен цъкачките за гражданска)! Като прогнозките за ефектите от някой мерки… като промените в кодекса за застраховането да речем.

Та лятото маркировката беше излязла на мода. Като важното беше не беше толкова самата лепенката колкото върху условието покритието по каско да не бъде обвързвано със задължението да се плаща на маркировачи. Логично на пръв поглед, но както и тогава го писах: какъвто пазара- такава и практиката му!

Какъв ефект се постигна?

Влезнахме в трафика на бланки

За пореден трети път за годината. Първо беше данъка, после ЕИСО гражданските (да се свети името им!) и накрая анти маркировката. Чист разход за пазара по подготовка и администрация на брандирани листове. Като този пък излезе по- скъпо щото каското е и с общи условия.

Станахме лингвисти

На маркировката и викаме вече оглед (и снимки). Таксата за маркировка стана административна такса. Та даже и леко поскъпна за софиянци. Между другото втория ефект е още е в зародиш. Но то един като повлече крак… Ще го държим под око.

И като се зачета още по внимателно в кодекса, то същинския проблем си е само лепенка и условието тя да отключва покритието по каско. Никой нищо не казва за фото огледа и описа. Те белег или индикация върху колата не оставят. Какво пречи с тях да почва застраховката!? Нищо. А пък абразията никога не е била тема. Аусорсинга също.

Общ ефект- Лили Ален.

Както го почнах- некой неща ми се получават.

Броко коментари