Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Дженерали за пътуване в чужбина? Идеално!

Да ви разкажа ли каква е връзката между Миро от Пирот, Виво от София и неизвестния доктор от Кушадасъ? Дженерали! По застраховка на медицински застраховки при пътуване в чужбина.

Защо Дженерали за пътуване в чужбина?

Предубедена съм към Корис. Лична статистика. От първо лице. Затова здравните застраховки за зад граница ги предпочитам с друга асистанс компания. Не се само Дженерали е в тази група. Евронис и Булстрад Живот също работят с други. Тази на Евроинс също носи доста позитивни отзиви. За Булстрад нямам наблюдения. Да го кажем този път така се случи. С Дженерали в Турция.

Трябва да си призная, че аз и моята фамилия сме от ама най- неуловимо кофти рисковете по тази полица. На почивка ходим като на гости. Ядем като местните, спим при местните, опитваме всичко. Колкото по - различно, миризливо, подправено, традиционно и такова, каквото си е, толкова по – хубаво. Ако в Турция, не сте пили чайчето на някой дядо, седнали на килимче на асфалта на улицата, не сте яли гюзлеме от нагрят варел на пазара, чорба от мозък, или геврек от тава на главата на някой си на светофара на междуградски път – безрискови сте за застрахователя. Но и това е туризъм.

изглед от къща в Кушадасъ

И както се оказа проблемите възникват не от опита да преживееш местния бит, а от местата за туристи. Както и да е, кофти късмет има човек понякога. Та, след ден температура, гастро смущения и безсънна нощ, убедих мъжа ми, че му е време за доктор.

Как работи асистанса на Дженерали по помощ при пътуване?

Часът е 6 сутринта. Звъня на номера на асистанса. Вдига ми Миро /че е от Пирот разбрах в последствие/. Говори български. С акцент де, но аз съм от северозапада. Същото е. Пита ме за номера на полицата. Очаквано. После ме изненада като почна да пита, ама кога сме влезли в страната, до кога сме там, с какъв документ сме минали границата … . Логичен ми се видя въпроса само в кой хотел сме. Намери го почти веднага. Видно в реално време има достъп до данните, защото и без пояснение му стана ясно за кого ми трябва доктор /казах мъжа ми, пък по полицата има само един мъж. Олее добре, че не е гледал много Нетфликс. Щеше да има още въпроси/. Пита за мейл и каза, че ще изпрати информация.

Направих си кафенце и седнах на двора да чакам, щото от опит с Корис знам, че отнема време… след няма и 20 минути ми звъни обратно. Пратил ми е локация, дали съм я получила. Имах мейл. Център на 900 метра от мястото на което сме.

Разходихме се до там. Не свети, затворено. А-ха да си помисля, че са ме пратили за в работно време и видях телефон на вратата. Докато набирам, от вътре се появи човек. Обяснихме проблема. Поканиха мъжа ми на преглед. Попълних някаква бланка на рецепцията.

Медицинският център беше модерничък. Призори там имаше доктор, още един човек и линейка. Нещо като частно спешно. Е и там ме питаха кога сме влезли в страната и с какъв документ, значи Миро не е искал повече от това което се очаква. Явно там е така. И зачаках.

Покрай детето съм имала кофти късмета да обиколя доста спешни из София. Очакванията ми за прегледа бяха, една слушалка на стомаха и хапчета на вкъщи. Толкова съм виждала тук. Минава необичайно повече време. Вика ме доктора, да правя компания на мъжа ми. Вързал го за хидратиране. Хипотетичното обезводняване криело сърдечни рискове. Добре, чакаме.

Модерничък е центъра, но аз толкова оборудване в наше спешно не съм виждала. И всичко това на има няма 100 кв.м. на приземен етаж. Докато чакаме физиото да изтече, стана и някакъв бърз кръвен тест. Тук кръв доктор не ми е взимал в спешно. Чакат лаборатория. Стана ясно, че ситуацията е от благоприятните. Включиха му и антибиотик.

Не, това не е свръх потребление на здравна услуга, само за да се вземат повече пари от застрахователя! Ако все пак някой си го е помислил. Не би ли било хубаво и местното спешно да работи така?! С две ръце един доктор не може да върши чудеса! Пък и не е оракул без апаратура и резултати да прави изводи. Другото са предположения. Вземи това, пък да видим к’во ще стане...

Та! Докато си стоим, внезапно се чува странно хруптене на греди. Все едно влекач подскача на тротоара. Ооооо Кушадасъ е до Измир! И за не челите учебници по застраховане е ясно какво става. Скачаме двамата. Той се чуди как да тръгне с банката. Излизам в приемната и виждам доктора да си пише нещо на лаптопа от дивана. Наоколо си седят спокойно още двама. Ама това не беше ли земетресение, питам аз. Да, обясни доктора. Следващия път клекни на земята и си сложи ръцете над главата. На 4,6 по Рихтер с епицентър на 17 км от мен, не мога да съм толкова спокойна. Излизам на улицата на видя как се суети живота. Центърът се оказва в двуетажна къща. Гредоред на поне 100г. От тези хубавичките, с боядисаните кепенци и малките прозорчета. Като на картинката. На тротоара нямаше и едно парче керемида. Викам си, като знам на какъв сокак между същите къщи е паркирана колата, на ДЗИ ще им отворя работа. Къде ще им търся турското НИХМ-и да ми дава бележка?! Ех! Тука прекалих. Със земетресенията нещата са лесни. Проверяват се и без бележка…

Докато чакаме банката, доктора се извини, че му приключва смяната. Обясни какво прави и защо го прави, предписа терапия и ни остави на застъпващия на работа. Нямам представа защо ме пита здравен работник ли съм. Казах му, по - лошо – застраховател. Ама в тази компания ли? /За моята полицата/. Не, аз с всички се разбирам.

Изчакахме, свърши терапията. Изпратиха ни с пожелания за приятен ден. Питах нещо за плащане? Не, покрито е от застраховката.

Ама не е ли хубаво?!?!?!

Що пък да не ги направим идеални?!

Застраховката работи. Според очакванията. Викаш си другия път – пак там. Но що пък да не го направим по – хубаво.

  1. При регистрацията на клиент в системата на Дженерали има опция за мейл. Не е лошо да е на клиента. Ако брокерът го спестява – бърка. Не съм ги хванала да злоупотребяват до сега. Вероятно не го и правят, ако си чекнал не-то. Не пречи да го шерват на асистанса после. Ако моят беше az_nisam_volnapipirudu@neshtosi.bg не знам как щях да го изспелвам докато съм на зор за доктор.
  2. Локацията я пращат като пощенски адрес. Прост текст. Е по добре е и като линк. После цък и мапс-а те води до там.

Малко, ама от сърце. Щото съм доволна!

Броко коментари