Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Имидж от скрап: още шест месеца мъка

Е така го правя! И ми писна’!

Сигурно съм единствения брокер на пазара на който не му пука чии полици ще продава. Ама хич! Важно ми е да имам всички компании и добър алгоритъм да ги реди на оферта. Наивно е и не знам докога ще го изтрая. Но така би трябвало да бъде, защото иначе докато му защитавам интереса на негово величество потребителя на застрахователни услуги, му поорязвам правата.

Единственото кофти обаче е, че колкото и да се старая все се намира некой да ми мацне черна точка. И ако е еднократно или само една компания бих го преглътнала, ама е вече имам три и почна да им омръзва. Не съм спряла да хваля ЕИСО нещото защото благодарение на него отговорността за моята работа си е само моя. Риск от чужди грешки не нося.

Но докато си изживеем химизираните полици ще продължавам да обяснявам- защо колата която лично съм застраховала няма гражданска. Няма и това си е!

Ситуация 1 компания Хъ- резултат: Ами ще стискаме палци.

Подновявам доста по рано полица за догодина и виждам, към момента валидната за мен ГО е изтекла според ГФ. Коментирам с компанията. Проверяват, гледат хартията и заедно стигаме до логичния извод- ами някой си я е въвел грешно с месец разлика. На въпроса какво ще правим сега!? Човека не може да кара спокойно пред камерите на КАТ. Служител 1 ми казва, че месец не е толкова много. Ще стискаме палци нищо да не стане. Сигурно още стискат, щото полицата не е изтекла!

Ситуация 2 компания друго Хъ- резултат: Ами ще пишем.

Същата работа, но компанията е друга. С нея имам и предистория, щото ми липсваше цял кочан преди време и заради нея буквално ме дамгосаха като измамник. Но явно заради количеството или много ми мейлчета седнаха и оправиха нещата. Откривам същият проблем- валидността на хартията не съответства на данните в ГФ. Проверяват, гледат, обещават да пишат и май забравиха веднага след обещанието, щото човека още си стои без гражданска въпреки, че друго съм подписала на хартията.

И докато първите две компании са кооперативни и поне пред мен признават, че проблема е в тях, третото хЪ отъпка собствен път.

Ситуация 3 компания трето хЪ- резултат: Я клиентката да ни дойде в офиса

И историята.

В събота спират кола с моя гражданска. Полицайчетата са отворени вече, проверяват в регистъра и на химбланка не вярват. Клиентката ядосана звъни, къде и е ГО-то!? Предлагам да и пишат акт, в понеделник да проверим кой не си е свършил работата и да обжалваме акта.

Какво друго!? Такива са правилата.

В понеделник проверявам в компанията. Валидно обслужвана полица има.

Моля за официално писмо с което да обжалваме акта. От застрахователя ми искат копие на акта за да почнат да пишат с мотива, че не знаели към кой точно КАТ да го адресират. Че те и до ул. 6-ти септември да го пратят директно, пак ще свърши работа. Те в МВР си ги препращат служебно по компетентност, но да не издребнявам.

Акт се оказва, че няма. Полицайчетата и те сърце носят. Допуснали, че дори и да е фалшива полицата, клиентката за това вина няма. Въпреки това моля компанията за писмо до клиентката с което да потвърдят, че застраховката е валидна (да се чете: аз съм си свършила работата както трябва). Компания 1 ми написа такова! Благодаря за което! Като с това искам да покажа на човека, който ми е гласувал доверие да му сключа полицата, че не съм го измамила. И от друга страна клиентката да има някакъв документ, който да показва на КАТ къде точно е причината полицата да я няма в регистъра.

От компанията обещават, но после уточняват, че те така или иначе ще пишат до ГФ да добавят ръчно полица и предлагат да ми пратят копие.

Чакам. Вече три дена. Питам къде е писмото!? След поредна проверка се оказва се, че за застрахователя проблема си бил в ГФ. Да се оправят. Е как като не знаят с какво, но за това после. А клиентката ми, ако иска писмо, че полицата и е наред да ходи лично до офиса на компанията да си го вземе. Ами ако тя не е от София. Те много офиси в страната нямат. Аз като представител на клиента що да не мога да пипам този документ?!

Почти съм сигурна къде най- вероятно е проблема, но все пак проверявам и ГФ. Да не би пък при някоя миграция са ми загубили данните за полицата и ако може чудото да се появи в регистъра да се случи. От гаранционният фонд се оказаха кооперативни и след час ми съобщиха, че за тази кола по тази полица и един байт не е минавал.

На клиентката и писна да и обяснявам. И с право! Иска да си прекрати полицата- а няма как, щото трябва да се откаже от колата първо. Не и стиска да си кара колата, щото за КАТ тя е не застрахована и следващият път може да не и се размине акта. Втора застраховка няма да си купи само за да и седи отметка в ГФ. И да вземе личното писмо, полицата няма да се появи в регистъра без съдействие от застрахователя. А аз няма какво повече да направя освен да си приготвя документите за поредната проверка… А това, че тя повече няма да ми стъпи на страницата, няма да каже добра дума за моя бизнес и инвестираното от мен в репутация отива на вятъра, кой го брои!?

Как да правя имидж от скрап?!

Ние имаме сравнително кратка история. Брокерът се появи малко преди страницата. Но за това време пък колко драми видяхме. На тези с повече пазарен стаж трябва да им е дошло до гуша.

Хубавото е, че тези шест месеца ще минат и след тях ще сме на ЕИСО чисто.

Броко коментари