Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Одисея на глупостта

Да трупа човек опит на българския пазар е близо до героизма. Има дни в които просто не ми стигат нервите да продължавам да се занимавам с това, което харесвам.

Питам преди години един застраховател:

- Електронни фактури приемате ли? - Да. - На кой мейл? - Е за какво ти е мейл?

Вчера друг застраховател ми връщат забележка при отчет.

- Няма копие на зелената карта. - Е от къв зор?! Нали от 01-01 е задължителна и незадраскана на всички нови полици. - Нищо, пак трябва. Старите ни инструкции са още в сила.

След един час мъка да пусна едно каско при трети, обяснявам на съпорта.

- Има бъг. Дава съобщение за грешка. - Няма. Много активни сесии имаш. - Няколко пъти рестартирам браузера и пак не сработва. Друго не мога да направя. - Ще ти ги затворя служебно. Тествай пак.

Един час по късно.

- Има бъг. Продължава да не става. - Няма. Всичко работи. - Ето ти дистанционен достъп. Покажи ми как. - А, верно не става. Е, това е частен случай. Сигурно нещо при тебе не работи. - На 3 от 10 полици си е направо общ. Не работи за всичко, различно от стандартния случай (допълнително оборудване, фактура на официален вносител)… Тествам през 4 браузера и две операционни системи. - Пусни си я от инсис тогава. - Ама там няма електронно предложение. - Е нямаш ли някакво на файл?!

Намирам едно от 2013. Пиша на обслужващия офис за цялата ми одисея с горещата молба да не гледат формата, защото вече съжалявам, че не поднових при стария застраховател. Няколко мейла, разговора и час по късно имам пожелание за лека работа през новата година и … полица през инсис. Добре, че никой клиент ни ми стои на главата, да ме чака на място да си получи застраховката. Няма как да им обясня, че не съм нито бавна, нито некомпетентна.

В тарифата на четвърти има по- ниско число за определена кубатура, валидно до 05-01. На 04-01 питам (нарочно!), защото си планирам издаването на полици според промените за които знам. От съпорта ме свързват ме някаква жена от автомобилно.

- Кога ще смените числото? В тарифата пише до 05. Включително ли е? - Не! Има се предвид датата на начало на валидността. До 04 ще е, от 05 е по- високото.

Днес е 06. Към 10:00 сутринта ниското число си стои…

Издаването на зелена карта от 01-01 стана задължително. Пети застраховател информира.

- Зелени карти няма. Пускайте полиците без, пък ще ги давате след 18.01.

Много хубаво, ама вие ли ще ми плащате глобата. А и да не го види надзора по сигнал на "активен потребител", вие ли ще ми покриете повторната доставка?! И по важното що дремахте, докато се пазарихме за новата версия на кодекса. Отне цяла година…

Броко коментари