Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ДЗИ: Автоасистансът поскъпна. Гражданската отговорност на вноски остава конкурентна

Е, промоцията изтече. От 01.02 сме с нови цени за гражданска отговорност в ДЗИ.

Сериозни промени няма. Еднократното плащане остава без промяна, разсроченото минава на по- добри цени от началото на ноември.

Разсроченото плащане по гражданска отговорност е вече леко по- скъпо, но конкурентно

За който не помни, с промоционалното си предложение ДЗИ оставиха цената за една или повече вноски по гражданска отговорност еднаква. Това стана двадесетина дни след въвеждането на това тарифа в началото на ноември. Промените от 01.02. връщат старото разграничение според периодичността на плащане, но при доста по- ниски нива при разсрочване. Офертата на ДЗИ на вноски остава сред най- конкурентните за почти всички региони при малките кубатури и възраст над 35г.

Ако мислите да делите премията по гражданска отговорност на две например, вгледайте се в ДЗИ. Извън цената имаме още две и половина съображения.

Може да се ползва отстъпка за България

Разликата е значителна. Ако МПС-то обичайно върти гуми из страната не пречи да се ползва тази преференция. Винаги можете да я доплатите или ако сте над 25г. да ползвате краткосрочна зелена карта. Евтина е. Между 15,30 и 20,40 в зависимост от срока за който ви трябва (15 или 30 дни).

Най- интересното при гражданската отговорност на ДЗИ е офертата за Турция. Припомняме- зелената карта за там е задължителна! При нея срещу 5лв разлика спрямо цената с включена отстъпка за управление само на територията на страната, получавате годишен сертификат с разширено покритие и за Турция.

Излишно е да казваме, че само нашият калкулатор прави тази разлика. За да проверите точната цена, на въпроса къде обичайно се управлява превозното средство, изберете „България и Турция”.

Лошата вест от промяната в тарифата е за допълнителното покритие на пътна помощ.

Автоасистансъс стана с 2лв по- скъп

Новата цена е вече 9лв. Промяна в таксата за преглед при СБА няма. Ако техническата проверка ви е плановете, не пречи да добавите и тази допълнителна застраховка към полицата. Дори с повишението излиза по- евтино. А и да не забравяме… има кой издърпа колата при събитие.

Качили сме цените. Сравнявайте.

Броко новини