Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Алианц: Става евтино за застраховките на къщите до февруари

Застудя и замириса на мазут и… коледни промоции.

Кога ако не сега да отдели човек някой и друг лев за повече спокойствие при.. следващото земетресение. Не е прогноза! Ако беше нямаше да го предлагаме въобще. Нали сме застрахователи все пак.

И новината: Дойде време за традиционната коледната

Промоция на Алианц по Жилищни сгради и домашно имущество.

Преференциалното предложение е валидно от 01.11.2012 до 03.02.2013. По- ниските числа са същите като при предишната промоция.

? Великденската промоция на Алианц по ЖСДИ

Важат само за клауза разширено покритие.

Освен по- ниската цена (да четат най- вече Пазарджик и Стара Загора!) цялата страна е в една земетръсна зона. Като съобразим вариациите в тарифата за земетресението и оскъпяването за възраст и етажност на сградата при стандартните условия, промоционалните цена за полицата излиза с до над 70% по ниска. И не само това! Ако добавите и кражба с взлом (при Алианц е отделен продукт) имате допълнителни -30% от премията за кражба.

Какво имущество можете да застраховате?

ЖСДИ е голямата имуществена полица на Алианц. По нея застраховаемо е почти всяко движимо и недвижимо имущество, за което носи отговорност физическо лице (за юридически продуктът е друг).

Недвижимите имущества могат да бъдат апартамент, къща, етаж от къща, допълнителни постройки на терена на имота (правите опис, за да са покрити), огради, навеси и други подобни, както и вградените ВиК, отоплителни, климатични, електрически и други инсталации.

От движимото имущество може да бъде покрито всичко с обичайна битова употреба (обзавеждане, ел. уреди, електроника), дори пари в брой и други скъпоценности (злато, антики, картини, гоблени..).

Кои рискове са включени в разширеното покритие?

Обичайните пожар, вкл. последиците от гасенето на пожара, удар от мълния, експлозия или имплозия, удар от летателен апарат, части от него или товара му, природни бедствия- буря, градушка, проливен дъжд, наводнение, тежест при естествено натрупване на сняг и лед, замръзване, падащи дървета, клони и други външни обекти вследствие буря или градушка), тръбопроводна вода, удар от превозно средство или животно, късо съединение и/или токов удар и разходи за хотел (без храната, телефона и уискито за успокоение) ако жилището стане необитаемо в следствие на изброените до тук рискове.

Извън рисковете включени в разширеното покритие, можете да добавите едно или повече от

  • Земетресение
  • Злоумишлени действия на трети лица (във всичките им форми- палеж, взривяване и вандализъм)

Тези два допълнителни риска участват в промоционалното предложение. Извън него, но при стандартни условия, са още няколко опции за разширение на покритието

  • Свличане и срутване на земни маси
  • Всички рискове на стъкла (покрива всички останали причини за чупене на стъкла, извън описаните като покрити рискове по полицата)
  • Загуба на доход от наем.

Как се определя застрахователната сума?

Доста лесно за голяма имуществена полица.

Алианц прилагат минимални разценки на квадратен метър. Под това число не може да бъде застраховано жилището. Покритието е на база възстановителна стойност (действителната плюс разходите по възстановяване на имуществото до вида в който е било преди събитието).

Обърнете внимание!

Покритието е без първи риск, така че е добре да сте точни в определянето на застрахователната сума.

За недвижимото средна пазарна цена на кв.м. за района плюс разходите от последния основен ремонт са приемлив близък ориентир. За движимото по текущи цени на магазин, а за по- старите вещи- каквото каже гугъла от някой продавалник. Не е необходимо да сте точни до стотинка. Това е работа на експертите при ликвидация. Важното при определяне на сумата е да е ориентировъчно вярна в хиляди.

Избирате обща застрахователна сума за полицата.

И пример

Да речем апартамент 73кв. РЗП, панелка Младост 4, средна пазарна цена 1300лв (има статистики в сайтовете за имоти)- 95000лв. Жилището не сме му правили ремонт скоро- оставяме числото на 95000. Печка, перална хладилник, новата плазма и три тенджери- 20 000. Обща сума по полицата 115 000.

! Кое е важно да се съобрази при определяне на сумата.

По полицата има подлимити по видове имущество. Стойността на движимото не може да бъде повече от 30% от общата застрахователна сума. Отговорността на застрахователя за пари в брой е до 500лв (за по- висок лимит ви трябва каса), за ценности до 5000лв. Сумата за хотел е приемливо щедра на ден, с ограничение до 60 дни. Пораженията от късо съединение се обезщетяват до 3% от сумата по полицата.

Другото хубаво на тази полица

  • Няма самоучастие

Тази преференция е само за периода на промоцията. Означава, че всяка покрита щета се плаща в пълен размер (няма част, която да остава за ваша сметка).

  • Няма ограничения за обитаемост

С тази полица могат да се застраховат и вили или ваканционни жилища.

  • Може да се плаща на вноски

При премия над 100лв на две, над 200- на три и при над 300 и на 4 вноски.

  • Подновяването е с право на договорените промоционалните цени

Ако не предявите претенция през срока на полицата, догодина имате право да подновите на същата по- ниска тарифа, без значение на това има ли тогава промоция или не.

Ограниченията

Полицата не може да бъде сключена в полза на банка.

Броко новини