Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Алианц: 15%-тен Великденски подскок в цената на гражданска отговорност

И продължаваме с промените, които влизат в сила от утре. Най- драматичните са при Алианц, но за сметка на това от компанията обещават да не пипат числата чак до края на годината. Това си е сериозно обещаниe, като имате предвид указанията на КФН за достатъчната премия.

С промените на тарифата заложеното покачване за 2013 е вече факт при Алианц. Не приемайте крайно новите цени, защото до края годината ще ви се виждат конкурентни.

И няколко думи за разликите:

Цената за гражданска отговорност скача с 15%

Процентът е малко изкривен заради до почни двойна нова премия при тежките камиони. При леките коли покачването е средно под 10%, като най- високо е до 2,5 кубика (почти 15%).

Малките камиони остават около същите пари, но за най- големите разликата е драстична. Гражданската отговорност за влекачи скача с над 52%, а тази за камиони над 20г. е повече от двойна. И докато новата цена за задължителната застраховка праща Алианц в края на офертата при тежките, 3000лв за влекач ги оставят в средата. Нещо повече това равнище вече е почти стандарт за половината компании на пазара.

Къде остават конкурентни Алианц?

За разлика от всички други компании на пазара при Алианц много малко фактори имат значения за крайната цена. Единственият повод за оскъпяване е предназначението. Такситата и колите под наем са с 50% по- висока премия. При превоз на опасни товари МПС-тата са на стандартната цена по три.

Извън предназначението, в тарифата няма никакъв друг повод за корекция на премията. Гражданска отговорност се продава

  • На една цена със и без зелена карта, за всички региони на страната и периодичност на плащане на премията.
  • Няма оскъпяване за малка възраст, нисък шофьорски стаж или виновно причинени ПТП-та.
  • Няма наказателни премии за предоставяне на превозното средство на чужденци или продължително управление на МПС-то зад граница.

Така погледнато не е чак толкова скъпо и с новите 15% отгоре. Числата са онлайн (все пак 17.00 мина). Сравнявайте и избирайте на време?. Промяната на Алианц не е изключение.

Броко новини