Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Алианц: Драстично по- евтино за пълно каско на леки коли

След като похвалихме Алианц за каското на стари коли, е крайно време да коментираме условията и за по- нови. Пък и новата тарифа и условия дават допълнителна мотивация.

Припомнете си препоръката ни за Алинац на път

Доверен сервиз по каско без значение на възраст или застрахователна сума с "Алианц на път"

Промените от 03.07.3013г. се отнасят за стандартното каско на Алианц. Основните разлики са три:

  • По- ниски цени
  • Гъвкава ликвидация срещу отстъпки
  • По- висока минимална премия

И поред

По- ниски цени за пълно каско на коли до 8г.

Алианц определено подчертават интереса си към каското. Цените за пълно каско на леки автомобили до 8г. са сериозно редуцирани. С новата тарифа офертата на компанията се пренарежда сред най- атрактивните ценови предложения на пазара.

Намалението в базовите числа достига до 1,3%. А с това крайната цена изпреварва дори част от офертите на обичайните каско застрахователи.

И понеже при каското не всичко е цена, по съществена е втората промяна

Гъвкава ликвидация носи и отстъпки

Ако до сега сте имали право винаги да избирате -1 при ликвидация по каско, то вече ще ви носи и отстъпки. Разликата в цената е с 10% за ниво. Единственото изискване е да декларирате избора си изрично при сключване на полицата. Стана писмено, собственоръчно, на отделна бланка.

И пример

Ако застраховате нова кола (до 4г), условията допускат ликвидация в официален и доверен сервиз, и експертна оценка. Като по общото правило, ако нямате изрично предпочитание, ползвате най- високия клас (в случая официален сервиз).

Ако обаче при сключването на полицата декларирате, че предпочитате по- нисък клас от максималният възможен по право, това води до по- ниска цена. При избор на доверен сервиз, премията спада с 10%. При ограничения до експертна оценка- с още допълнителни 10%.

Опцията за гъвката ликвидация не е нова за пазара. Такова условие има от доста време при ДЗИ, Булстрад, Булинс и т.н. По същество гъвкавата ликвидация срещу отстъпки е пълен аналог на доплащането за по- висок клас (например за право на официален/ доверен сервиз при МПС-та на по- голяма възраст).

Последната промяна при стандартното каско на Алианц е

Изискването за по- висока минималната премия

Спрямо досегашните условия новите долни граници са значително по- високи. Най- ниската допустима премия за каско става 300лв, а ако избраната опция за ликвидация е сервиз размерът и скача до 550лв.

Отчетлива разлика е въвеждането на минимална премия за право на официален сервиз. Пазарен шаблон е новите коли да не бъдат обвързвани с изискване за минимална сума за плащане по полицата. Избраното от Алианц ниво не е толкова високо за най- новите, но не бива да не пропуска за по- евтините коли след първата година.

Промени в другите условия няма. Добре е да не забравяте обаче, че

  • Каското на Алианц е с покритие само на територията на страната.

Разширението за чужбина е безплатно за коли до 4г. при сключена гражданска отговорност с оставащ срок равен или по- дълъг от този на каското. При по- възрастните МПС-та каското за чужбина е срещу доплащане.

  • Допустимите отстъпки от базовата тарифа са малко.

Регионите извън София и Перник имат право на преференция до -15%. Гражданската отговорност може да свали цената с допълнителни 5%, но само ако оставащият срок от валидността и е не по- малък от 6 месеца.

Броко новини