Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Алианц: Малките леки коли поскъпнаха за гражданска отговорност

Е след толкова приказки по медиите е крайно време да променим и цените. От утре сегментът с най- изгодни цени по гражданска отговорност ще бъде различен и при ДЗИ. За днес имате разликата при Алианц. От всички застрахователи само Уника и Групама остават без промяна от последните месеци. Харесва ли ви числото- не чакайте последния момент. И с месец по- рано може да се подновява.

Малките леки на софийските фирми пак с най- ниска цената за гражданска отговорност

Цената пропълзя нагоре. Разликата не е драматична и засяга само най- ниските досегашни цени (до 1800 куб. см). При доста ситуации обаче предложението на Алианц не е вече най- евтино. Изключение на Софийските фирмени МПС-та с двигател над 1,3 до 1,5 кубика.

Как се предлага гражданската отговорност при Алианц?

Ами… .леко по- сложно. Застрахователят очаква да попълните предложение в което да заявите къде се е движел автомобила през предходната една година. Изборът на каквато и да е друга комбинацията от задължителните страни със желание да получите сертификат за тях ви дава по високата цена (тази за която имате покритие на всички страни от споразумението зелена карта). Ако обаче поискате картона след регистрацията на полицата, го имате и срещу по- ниската цена.

Как влизаме в комфорт с това изискване?

Както си беше до сега. Приемаме, че сте европейци и по условие използвате правото си да се движите къде си поискате из ЕС. Искате ли безплатната зелена карта заедно с издаването на полицата- виждате по- скъпото предложение.

Ако не искате сертификат, значи не ви е хрумнало, че той не е задължителен за никоя страна от Европейска икономическа общност, Сърбия, Андора или Швейцария. При тази комбинация имате по- евтиното предложение. Зелена карта без пари можете да си поискате в последствие.

Разширение на покритието за трети страни?

При гражданската отговорност на Алианц няма опции за частично разширение (например само за Турция или Македония), няма и краткосрочни зелени карти при преференциални условия. Ако сте сключили полицата при по- ниската цена, за разширение на покритието за трети страни дължите доплащане.

Имате цените. Сравнявайте.

Броко новини