Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Алианц: Моят дом- обновената имуществена застраховка на първи риск

Какво по- добро начало да сложим на седмицата от един подобрен продукт от който имам чудесни впечатления.

Избор на брокера: Имуществена застраховка на първи риск в Алианц

Моят дом- новата стара застраховка на първи риск на Алианц

Вече познавате условията на малката полица за къщата на Алианц. Ако това все още не е факт, е крайно време да поразгледате. Предложенията за застраховка на домашно имущество са по- евтини, отколкото очаквате.

От днес обаче можем да похвалим този продукт с още няколко предимства. Новото търговско име- Моят дом, носи и

  • по- високо разнообразие от лимити,
  • покритие на първи риск не само за първата щета, а до изчерпване на лимита;
  • промяна в условието за разгъната застроена площ на жилището и
  • включване в обхвата на кражбата всяка електроника и битови електроуреди.

И подробностите

Лимитите по полицата стигат до 132 000лв.

Ако до сега възможностите на малката полица на Алианц бяха само за две суми- 20000 и 30000 за недвижимо имущество, вече можете да избирате и след шест допълнителни опции между 40 000 и 120 000 за недвижимо имущество.

Традиционно комбинациите от суми остават фиксирани. Т.е. не можете да настройвате подлимити или да избирате покритие за движимо имущество, различно от определеното за съответната сума. Въпреки това границите за съдържанието на жилището са приемливо високи- 10% от избраният лимит за недвижимо имущество. Покритието на рисковете земетресение, късо съединение, злоумишлени действия е до общата сума за сграда и съдържание.

Добавените лимити дават и по- широки възможности за покритие на гражданската отговорност към трети лица. Опциите варират между 3000 и 5000лв.

Клауза на първи риск до изчерпване на лимита

Стандартна практика на пазара е клаузата на първи риск да е валидна само за първата щета. Единствено изключение от общото правило е Булстрад Бонус Дом. При такива условия работи полицата на Алианц за старите лимити (20000 и 30000лв). За добавените нови компанията обаче разширява обхвата за всяка щета до изчерпване на избрания лимит.

Например

При застрахователна сума (избран лимит) 20 000лв. и действителна стойност на жилището 100 000. Ако първата щета е 5000 тя следва да бъде платена в пълен размер. При следваща обаче обезщетението е пропорционално на процента на застраховане, като се отчита и намалението на лимита. Ако новата щета е 10 000, то следва да получите 10 000*[(20 000-5 000)/100 000] или 1500лв. След първата щета спира да работи клаузата на първи риск. Жилището остава застраховано на 15% от стойността, от там и обезщететието е 15% от фактическата му стойност.

Ако обаче избраният лимит е 40 000 или по- висок, обезщетението за втората щета би било в пълен размер 10 000лв.

Изискването за разгъната застроена площ до 160кв.м.

До сега 120км.м разгъната застроена площ бяха горната граници до която може да се ползва покритие на първи риск. За по- големи жилища полицата работи като стандартна застраховка с покритие на действителна стойност. Този критерии остава в сила, но само за суми до 30 000лв.

С промяната на условията Алианц подуска и по- висока втора граница от 160кв.м. Тя е валидна обаче само за лимити от 40 000 нагоре. Ако жилището ви е по- голямо и избраният лимит е под действителната му стойност- премислете избора на продукт, ако искате да избегнете подзастраховането.

Покритие на риска кражба

Малката полица на Алианц има ограничен обхват на видовете имущества застраховани за кражба. За ниските лимити от остава в сила. Застраховаеми са само аудо визуална и стационарна компютърна техника. При по- високите лимити обаче, покритието за кражба обхваща всяка битова електроника и битови електрически уреди. Така, че ако искате да застраховате и лаптопа- мислете за лимит от поне 40 000 и максимално покритие за пакета рискове.

Какво е важно да се запомни за Моят дом на Алианц

? С тази полица може да се застрахова само едно жилище.

? Не могат да бъдат покрити други помещения или обекти на адреса на основното жилище.

? Няма изисквания за обитаемост, което я прави чудесно решение за вилни сгради.

? Ако кражбата на лаптопа ви е приоритет, мислете лимит от 40 000лв нагоре.

? Ако жилището е по- голямо от 160кв.м. изберете лимит около действителната стойност. Ако предложените не стигат- преценете дали да ползвате покритие с подзастраховане или да прегледате друго предложение.

Не помнете всичко. Работа на вашият брокер е да ви го разкаже като отворите дума за имуществена застраховка.

Това са цените.

За каквото пропускаме- питайте.

И дръжте брокера под око. Ако искате от новите по- високи лимити и условия бланката на полицата е същата, но към нея задължително се издава анекс.

Броко новини