Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Алианц: Подновяването на имуществена застраховка на първи риск не толкова възможно при щети. Промоция и по Уютен дом

Интересно ограничение въведоха Алианц в последните дни.

Имуществената застраховка на първи риск не може да се поднови при повече от една щета и квота на щетите над 300%

Кой е този продукт?

Това е малката полица, която не веднъж сме препоръчвали като удачен избор за малко пари. Търговската марка под която се предлага е „Моят дом“. Застраховката върши чудесна работа когато искате да имате

  • добра комбинация от рискове (защото покриват всичко застраховаемо по имуществено);
  • кражбата не ви е толкова съображение при ниските лимити (защото покритието е само за аудио- визуална техника);
  • нямате изискване да се покриват прилежащите помещения (като мазета, тавани, гаражи) или други постройки на терена на имота (като лятна кухня, барбекю);
  • имуществото ви не е постоянно обитавано (като вила например). Алианц са една от малкото компании, които ви дават този лукс по полица на първи риск.
  • и искате да имате управляемо самоучастие (твърди 100лв за лимити по недвижимо до 30 000лв.) или на няма такова въобще (при по- високите лимити).

Какво е новото ограничение при подновяване?

Ще ви откажем подновяване на застраховката, ако

  • в предходните три (или по малко, при по- кратка застрахователна история) имате повече от една щета;
  • брутната квота на щетите е над 300%. Четете го: ако са ви платили или предстои да платят обезщетение в размер на три пъти над премията по полицата.

Рестриктивничко си е, но пък щетите по имуществено не са чак колко чести. Ще го мислите след втората. До тогава бъдете прозорливи. Каквато и полица да изберете е много по- добре от никаква.

Между другото това ограничение около имуществените застраховки е третото за годината. През пролетта на Алианц въведоха задължително самоучастие от 300лв за късо съединение и токов удар по другите си два продукта- Пожар за физически и юридически лица и Уютен дом (бившето Жилищни сгради и домашно имущество). Правилото е валидно само да някои общини- Видин, Враца, Дупница, Ловеч, Монтана, Тетевен, Троян и Шумен. Горе долу от около същото време е и изключването на покритието на риска „свличане или срутване“ на обекти в регистрирани свлачищни райони.

И като споменахме Уютен дом, да припомним, че тече промоция.

До 03.02.2016г. сте с по- ниски цени за застраховка Уютен дом

Цените и продуктът си заслужават. Промоционалното предложение е както сте свикнали да го виждате. Имате и право на 40% допълнителна редукция на тарифата при покритие на кражба. Няма нужда да ви казваме, че цените за покритие на кражба при Алианц са най- ниските на пазара.

Огледът и заснемането за жилища, които не са постоянно обитавани са задължителни. Условието се прилага само ако за новосключени и подновени застраховки, при които от изтичането на старата полица е минал повече от месец. Не бива да забравяте, че Алианц са безкрайно либерални в дефиницията си на обитаемост. За да влезете в тази група, трябва да не сте посещавали имота си поне 60 последователни календарни дни. За сравнение при повечето компании границата достига до най- много 30.

Имате на разположение и

клауза "Пропуснато подновяване"

Тази опция е без аналог на пазара. Работи така:

Ако имате застраховка, сключена при промоционалните условия, но забравите да я подновите, не губите промоционалното предложение. Като се сетите на по късна дата имате същите цени, но продължителността на новата полица е до датата до която би била валидна, ако се бяхте сетили на време.

Въпрос на сметки е до кога точно е рентабилно да се ползва по- ниската цена за сметка на срока на покритието, но определено прави продукта доста гъвкав, ако до датата на подновяване бюджетът ви е разпределен за друго.

Броко новини