Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Алианц: Тежко за тежките по гражданска отговорност

Става по- тежко по гражданска отговорност за големите коли от утре в Алианц. Промяната е само за автомобили над 20г. и влекачи.

Новите цени са шокиращо по- високи

Алианц определено нямат интерес да носят отговорността на големите камиони. Повишението при товарните над 20т. е повече от двойно, а за влекачите с умерените 52% отгоре. И това не е всичко. Промяната при 200%тното оскъпяване за превоз на опасни товари води новите числа до малко над 9 000 за полица.

С новите цени обаче Алианц не стигат върховете по тарифа. ако не сте проверявали какво се казва „страшна” цена е крайно време ?. Избирате „влекач” и „превоз на опасни товари” за предназначение. За по добра илюстрация „със зелена карта”. Останалото няма никакво значение .

Ай какви числа, нали?! … Как ХДИ са пропуснали да отметнат едно завишение за това предназначение, а?

И ако сте се зарадвали, че не ви предстои да застраховате влекач за превоз на опасни товари по гражданска отговорност, да кажем и другото интересно в тарифата на Алианц.

Цената и за „румънци” е същата

Ако ни следите клюките знаете защо са толкова специални комшиите за застрахователите по гражданска отговорност. Само Алианц и Армеец останаха без лична мярка за услужливи регистратори от южната страна на Дунава. Няма да е за дълго, защото всяка практика трябва да знае приемливи граници!

Гражданската за млади и неопитни е по цената на другите

Алианц за разлика от всички други компании, които сме качили на Broko-то няма тарифни условия, свързани с възраст и шофьорски стаж. Млади и неопитни се застраховат за същата премия, като собственици над 35 и такива със стаж зад волана.

Зелената карта е без пари

Алианц са единствената компания, която чете (за нас) Кодекса дословно. Тарифата по гражданска отговорност не предвижда отстъпка за управление само на територията на страната. Издаването на сертификат зелена карта (да се чете- разширението на покритието за трети страни, извън ЕИП) е безплатно. Няма доплащания, няма административни такси.

Къде са най- ниските цени по гражданска отговорност за Алианц

До 2500 кубика със зелена карта. Цената на Алинац е сред първите три най евтини предложения за възраст на собственика до 60г. и за юридически лица.

Качили сме числата. Ако сте до 2500 и под 60 цъкайте за полица с 01 ?(това е номера на Алианц по гражданска).

Броко новини