Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Алианц: Жилищни сгради и домашно имущество с традиционните промо цени от утре

Е-хе замирисва на Коледа. Докато други застрахователи ви глезят с удължаване на летни промоции, слагаме щипка канела от Алианц. Не за друго, а защото срокът на новото промо предложение за застраховката на къщата, в сила от утре, е валидно чак до 03.02.2014г. А и във влизащите в сила условия няма никаква разлика от това което този застраховател предлага около всяка Коледа. Подведохме ви малко! Тази година може да се ползва с един месец по- рано.

Обобщаваме:

Кога точно тази полица за дома?

Жилищни сгради и домашно имущество (ЖСДИ) е един от трите продукта на Алианц за физически лица. По- лесничко- това е голямата полица, която не става на банка. Има още един- Пожар, който може да се ползва, ако ще допускате правото на обезщетение да се ползва от трето лице (на го наречем- голяма полица за банка) и нашият фаворит – застраховка на имущество на първи риск (малка полица).

Няколко аргумента защо харесваме малката полица на Алианц

Да припомним и преференциите, които можете да ползвате по застраховка "Пожар"

ЖСДИ е добро предложение за застраховка на дома, защото:

Покритието е на база възстановителна стойност.

Това е по- удачната възможност, при избор на база за покритие, защото обхваща и разходите за възстановяване на увреденото имущество.

Пример: Ако ви се напукат плочките в банята от земетресение, освен цената на плочките (действителна стойност на вредата), застрахователят ще плати и за майстора за да ги налепи по местата (разходи за възстановяване).

Няма изключения от покритите рискове

С полицата можете да обезпечите спокойствие срещу всичко, обичайно застраховаемо по имуществено застраховане- пожар, бедствия (вода, вятър, свлачища, студ и лед, земетресение), аварии и злоумишлени действия.

За нито един риск няма уловка, като подлимит или изненадващо самоучастие, в условията.

Застрахователната сума се определя лесно, като обща стойност в полицата

Застрахователят има минимални изисквания за стойност на недвижимото имущество. Свободни сте да избирате каквото и да е друго по- високо число за застрахователна сума, за да може то по- точно да отговаря на фактическата стойност на вашето жилище.

В полицата обаче се посочва обща стойност. Съобразете разпределението между движимо и недвижимо имущество. Застрахователят няма да покрие стойност за движимото, по- висока от 30% от посочената от вас обща сума.

Няма ограничение за обитаемост

Условието при което застрахователят ви казва, че покритието на част от рисковете не важи, ако не сте нагледали имота поне веднъж в последните 15-30 дни. Ще го подчертаем! Обитаемостта е от значение не само за риска кражба, а при повечето компании и за ВиК авариите.

Къде е промоцията?

И в цена и в условия.

  • Промо предложението е само за разширено покритие.

Намалението на цената е значително. Ако отчетете, че цената остава една, независимо от това в коя земетръсна зона попада имота, редукцията може да достигне и до 70%. (Пазарджик и Стара Загора имат цели четири месеца да се порадват на ниски цени за земетресение.)

  • Покритието за земетресение е без самоучастие.
  • Може да се плаща разсрочено.
  • За кражба може да се ползва допълнително 30% отстъпка

При Алианц кражбата е с отделна полица. При стандартни условия могат да предложат едни от най- ниските цени на пазара. Покритието може да бъде и за трите риска- кражба с взлом, с техническо средство и грабеж. Ако кражбата се сключва с промо ЖСДИ цената е с 30% по ниска.

Броко новини