Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Армеец: -20% по двете застраховки на домашно имущество. "Защитена фамилия" с нови условия

Армеец продължават да държат вниманието към себе си. Не го казваме за каското. Застраховките на домашно имущество за пореден път са повода. Цената от днес епромоционално по- ниска, а условията на малката полица са с няколко промени.

Защитена фамилия с оптимизирани условия

Само няколко месеца след като Армеец промениха условията си за голямата си полица на домашно имущество (Защитено имущество) предлагат нови правила и за малката. Промените са няколко.

Застраховаеми са и общите части на сградата

Това е сериозен плюс за малка полица. Като изключим Дженерали няма друга компания, която да излиза с подобна оферта при покритие на лимит.

Логично е в покритието на която и да е имуществена застраховка да бъде отчетена спецификата при дефинирането на имуществото. Етажната собственост е неизменно свързана с придобиване на част от сградата, която е извън обособената за жилище площ. При продукт на лимит добавянето на идеалната част е чиста екстра. При каквато и да е щета общите части, ще имат право да предявите претенция. Нали част от тях е и ваша.

Преди да сте попитали как точно преценяват коя е вашата идеална част от пострадалата, поясняваме. Делът на обезщетението което бихте получили при събитие е такава част от общият размер на щетата, какъвто дял от общите помещения е вашата идеална част.

Кражбата стана по-НЕспециална

  • Лимитът по кражба до 6000лв без опис

Факт е, че правенето на опис е досадна работа, но пък винаги е по- добре да информирате застрахователя изрично какво точно има в жилището преди началото на полицата. При малката полица това е по скоро екзотика, отколкото практика. Причината е, че застрахователят не изисква опис (поне до определен лимит).

С промените от днес, правото да приеме имущество по кражба без поименно изброяване е с по- висока границата при Армеец. Досегашните 4 000 стават с две повече.

  • Опростеното тарифиране за кражба

Цената на този риск зависи от обезопасеност на помещенията. При досегашните условия преценката бе подложена на стандартните за голяма полица въпроси за вида на вратата, бравата, ключалките, решетките. .. От днес значение за цената по кражба има само връзката със СОТ. Косвен позитивен ефект от новите условия е, че става леко по- евтино за нямащите договор с охранителна фирма. Защото цената за обикновено и четиристранно заключване е вече една- по- изгодната от старите.

  • Обезщетенията за имущество без документ на 70%

Условието от промяната на голямата полица от лятото влезе и тук. Ако при кражба не можете да удостоверите с документ стойността на имуществото, платеното обезщетение ще бъде 70% от оценката.

Припомняме ви!

Удостоверяването на основанието и размера винаги е задача за застрахования.

Затова ви препоръчваме!

Ако не ви се прави опис при сключване, поне бъдете грижовни към фактури, гаранционни карти, митнически декларации и т.н. документи които показват недвусмислено какво точно е било имуществото и колко е струвало като сте го купили. Това ще ви спести усилията при ликвидация.

Може да се плаща и разсрочено

Втората рядка екстра на малката полица е разсроченото плащане на премията. От днес вече може да се дели и на две, но ако е по- висока от 60лв.

И като стана дума за пари, я вижте какви лимити можете да си позволите вече с 60лв.

Причината е, че

Цената и на двете домашно- имуществени полици с 20% по- ниска

Срокът на Коледната промоция е до 28.02.2014г. Намалението е фиксирано -една пета.

От малката полица не можете да свалите още, защото няма право на други отстъпки. Ако обаче премията е над 50лв ви носи 5% в минус на каското. Минималната премия е 10лв.

При Защитеното имущество имате и обратната опция. Извън Коледната преференция, всяка действаща застраховка намалява цената с 5%. Сложете каско и гражданска отговорност и платете еднократно и ще видите премия с 45% по- ниска. (За отстъпките няма никакво значение как се плащат авто застраховките.)

Броко новини