Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Армеец: Фаворит в класацията ни по имуществено застраховане след градушката. Промени по каско от днес

Е вече е септември и промените по каско, които допуснахме преди дни са вече факт. Не са толкова обхватни за сега, колкото очаквахме но ги има при три компании. Преди това сме повече от длъжни да обобщим впечатленията си от ликвидацията след градушката защото купувате застраховки за да си спестявате излишни грижи нали?!

Каското няма какво да се коментира. Поне при нас ликвидацията мина безгрижно при всички застрахователи. Щетите са заведени, платени или поне с уговорен час за сервиз около и след нова година. Но.. това не зависи хич от застрахователите. Интересни са къщите. По имуществено застраховане събитията вече са също честички, но пък хората не се застраховат за тях. Силно се надяваме, че като ви покажем колко лесно се взима компенсация за такива щети ще преосмислите склонността си да похарчите 30-40лв за полица.

Армеец- щедри при щета по имуществена полица

Ще подчертаем, че няма застраховател, който да ни е оставил недоволни по предявена имуществена щета. Ще похвалим и другите компании, но Армеец ни дадоха числото което направи клиента ни най- доволен, та по този повод започваме от тях.

2753,20лв.! Ето толкова платиха по полица с премия от около 60лв. Точно такива продаваме ето тук. За щети по общи части (счупени керемиди на покрива, няколко стъкла на стълбището) и една стена изолация. От клиента знаем, че сумата стигна да плати неговия дял в общите разходи за входа и да поправи изолацията. Та чак и остана за да покаже, че е доволен от полицата с бутилка уиски в офиса :) Благодарим!

Трябва да знаете, че за да получи обезщетението си на клиента не се наложи нито веднъж да се разхожда до ликвидационен център. Достатъчно беше да отдели малко време да постои в къщи, докато мине огледа. Все пак има и нас нали. Организираме необходимата документация докато дойде СМС-то, че сметката му е заверена с достатъчната сума за ремонт.

Освен, че вече е готов за зимата и е забравил за неприятностите от градушката, след като получи сумата не му се налага да прави абсолютно нищо. Сещате се за клаузата на първи риск, около която всеки път споменаваме, че след първата щета трябва да се преразгледа малката полица за да не остане жилището подзастраховано. Обикновено това означава да направи нова полица за да хване пак покритието на пълния размер на щетата. През 2013г. обаче Армеец промениха условията си по този продукт и сега ангажиментът на застрахователят е за пълния размер на щетата до изчерпване на избрания лимит. Разбирайте го като хроничен първи риск. Докато не свърши сумата, която сте избрали при сключване- ще плащат пълния размер на определеното обезщетение. Лукс, който имате само при две компании (Армеец и Булстрад).

Другото интересно около Армеец е по авто застраховката

Отстъпките и надбавки по каско в нов режим

Тук разликите в сила от днес са доста. Посоката на общият ефект върху крайната цена вече силно зависи от историята която пишете по текущата си полица.

  • До три щети без значение за цената при подновяване при ниска квота на щетимост

Не е толкова сложно колкото изглежда. Армеец стават по- толерантни към броя щети, ако платеното обезщетение по тях е малко. Ако сте взели не повече отколкото сте платили за не повече от три щети, разлика в плюс към новата цена няма да има. Бройката има значение ако е от и над 4. или пък големите щети са повече от една.

  • Липсата на щети с още по голяма преференция

И това ако не е жест към старанието ви да опазите колата без щети за срока на полицата?! Намаленията започват 15% при първо подновяване. Отказаните и регресни щети не се броят, ката че не забравяйте да списвате протоколи и да информирате Пътна полиция, ако някой ви уцели МПС-то. Колкото и неудобно да ви се струва това на мястото на събитието.

Нещо повече бонус редукцията се ползва извън останалите намаление. Ако сте внимателни по сегашната ви полица, за новата ще имате повече от стандартната горна граница за всички намаления.

  • Нов клиент е този с МПС за което не е имало полица до сега

Това е съществена разлика с всички останали практики на пазара. Голяма част от компаниите „забравят“ лесно след като минат една- две години. Не един застраховател при изтичането на такъв срок дава право на преференция за нов клиент. При Армеец от днес, нов е само този който не е имал покритие за тази кола въобще, без значение колко назад във времето.

  • Гражданската отговорност с твърда отстъпка за каско без значение как се плаща

Вече трябва да станете безразлични към това как ще плащате гражданската отговорност във връзка с каското. Отстъпката която тя носи не зависи от периодичността на плащане. Ако все пак преглътнете стъргането и лепенето на стикери при всяка вноска, ценови мотив за каското от еднократното ГО вече няма.

  • Минимална премия за фирмено имущество за отстъпки по каско

Чудната полица, която похвалихме по- горе, освен че спестява грижи срещу малко пари, носи отстъпки и за каско. За да сработи обаче, застрахователят очаква минимална премия за къщата от поне 51лв (с данъка). Бихме го погледнали и иначе, за да ви се стори още по разумно да не пропускате застраховката на имуществото. Ако премията по каско е около 1000лв по базова тарифа, добавянето на полица за дома не прави никаква разлика в общата крайна цена.

До днес обаче фирмените застраховки се радваха на същата екстра по каско, но без изискването за минимална премия. Вече не е така. Каското ще е по евтино, ако премията за имуществото е поне 102лв (с данъка).

Излишно е да споменаваме, че големите от Х серията на BMW е извън всички тези екстри за отстъпки. Но пък са по стандартна тарифа, няма спец високи числа и допълнителен разход за имобилайзер. По скъпите са със задължителен тракер, който ви дават за ползване без пари.

Други разлики няма. Стойте на линия за промените от днес при ОЗК и Дженерали. Последните също имаме да хвалим за щетите от градушката по имуществени полици.

Броко новини