Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Армеец: Гражданската отговорност на -30% за над 25г. и през февруари

След голямата тишина от края на януари е време за промени. Началото на месеца идва с три новини:

Над 25г. с 30% отстъпка по гражданска отговорност в Армеец

Промяна в условията на предоставяната преференция няма. Валидна е за собственици на МПС-та на възраст над 25г. при еднократно пращане на премията. Отстъпката е твърдо 30%, независимо от това на колко имате право по тарифа. Може да се ползва за всички категории превозни средства, без значение на региона на регистрация или обхвата на покритието (с или без зелена карта).

Ако вече съжалявате, че сте пропуснали този бонус и за разсроченото плащане (беше валидна до нова година), бързаме да успокоим. Съпоставими числа ползвате и сега, ако сте на възраст над 35г. Разсрочването на премията излиза без надбавки спрямо еднократното плащане, ако сте правоспособен водач над 60г., имате валидно каско в Армеец или живеете на село.

Не пропускайте отговорите на всеки един въпрос от нашия въпросник. Това е вашата гаранция за най- ниска цена за гражданска отговорност.

Как да извлече повече от гражданската отговорност в Армеец?

Може да се ползва отстъпка за България

По информираните от вас знаят, че това е стандартна преференция, предоставяна от българските застрахователи, поради по- ниски риск при управление на превозното средство само на територията на страната. Тази отстъпка не ограничава териториалната валидност на полицата. Тя остава с покритие на всички задължителни по кодекс страни. Ако решите да я ползвате обаче се ангажирате да доплатите отстъпката преди първото пътуване в чужбина.

Има краткосрочна зелена карта

Ако имате полица с преференцията на България, вместо доплащането на пълния размер на ползваната отстъпка, за леки и лекотоварни коли, мотоциклети, багажни и къмпинг ремаркета, можете да изберете краткосрочен едномесечен сертификат. Платен е, но е евтин (17,34 за леки коли до 2000 кубика). Може да се ползва многократно през срока на валидност на полицата. Със сертификата получавате и разширение на покритието за всички страни, членки на споразумението зелена карта.

Гражданската отговорност сваля цената за каско и обратно

Отстъпката е до 10%, като максималното намаление по каско имате при еднократно платена гражданска отговорност. Ако сте под 25г или предпочитате да плащане разсрочено задължителната застраховка, автополицата може да намали цената с допълнителни 5%

Кога Армеец за гражданска отговорност?

Безспорната истина на пръв поглед е, че ако не правите каско, не държите на автоасистанс или по- ниска цена за технически преглед, няма никакво значение къде е гражданската отговорност. Изборът е по цената. Независимо от застрахователя който изберете, изживяването при ликвидация ще бъде за третото лице.

Гражданската отговорност се прави за да се ползва. А ликвидацията на нашия пазара има странни практики. Особено при събития, констатирани с двустранен констативен протокол. Ето ви пример!

Ако застрахователят откаже да плати, пострадалото лице може да продължи да упорства и да ви създаде допълнителни съдебни или лични притеснения въпреки, че сте изрядно застрахован. А това струва повече от няколко лева разлика нали?!

Нашето впечатление от ликвидацията в Армеец е само едно- Безпроблемна! Независимо от основанието за предявяване на претенцията – с протокол на Пътна полиция или ДКП. Обективни са и не създават безсмислени неприятности с импровизации. Плащат справедливо и на време.

Полицата е валидна дългите 365дни и независимо от хилядите километри пробег. Избирайте умно!

Броко новини