Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Армеец: Каското още по електронно от декември

За две чудесни промени чуваме от Армеец. Валидни са за каското, а една от тях и за гражданската отговорност.

Каското само с електронни квитанции за поредна вноска от декември

Както дойде краят на химизираните сметки по гражданска отговорност, така се вижда и този за каското. Вече не помним от кога пускаме електронна мото полица за Армеец. Квитанциите за поредни вноски без писане на ръка се появиха доста по късно. За сметка на това обаче са възможни за всички други застраховки.

От 01.12.2014г. Армеец правят събирането на поредната вноска по каско с електронна квитанция задължително. Така че, дадат ли ви след тази дата индиго хартия, откажете да плащате. Издаването на химизирана каско полица остава възможно и след 01.12. А с нея върви и ръчна квитанция за първата вноска. Ще припомним, че до сега само една компания на пазара е на път да се откаже напълно от ретро хартията. Казахме ви вече, че от началото на декември при ДЗИ каското ще се сключва само онлайн. При всички други, с разработени системи за електронно издаване на полици, иновативния подход върви с класиката.

Второто удобство на Армеец са електронните анекси при промяна на собствеността

И докато за клиента видима разлика може и да няма, защото и до сега добавъците се печатаха на А4. Армеец са изключително добре организирана компания и ако и брокера е на място, желания краен ефект е факт за не повече от 24 часа. Промяната е по същество. В реално време Гаранционният фонд и (евентуално) камерите на пътна полиция ще могат от момента на регистрация на анекса да знаят че застрахованият е изпълнил задълженията си по кодекс.

Електронните анекси при промяна на собствеността не са въобще новост за пазара. Преди повече от две години Олимпик повлякоха крак на удобството и сега го имаме при доста застрахователи.

Тествалите страницата на ГФ знаят, че ако застрахователят не е уведомен за промяна в номера и той не е регистриран по текущата полица, централизираният регистър връща съобщение в червено, че застрахованото лице не е изпълнило задълженията си по кодекс.

Какво говори новата Наредба 24 за задълженията на застрахования при промяна на собствеността на превозното средство?

И като отворихме дума за задълженията застрахования, не може да пропуснем, че новата наредба 24 пак не направи нищо по въпроса. Срокът остава 7 дни, но глоби за неговото неспазване няма.

Препоръчваме ви!

Ако искате да спестите въпросите на пътния полицай и неприятното чувство да се видите с предупреждение на страницата на Гаранционния фонд- при промяна собствеността звъннете на брокера. Ако сте го подбирали добре, ще знае какво да прави. Ако не сте, пряка връзка със застрахователя е решение също.

Броко новини