Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Армеец: Нови условия и по- добри цени по застраховка „Отмяна на пътуване“

Застраховка на отмяна на пътуване е един доста удобен продукт с който можете да спестите загубите, ако поради някаква причина (покрит по полицата риск) се наложи да се откажете от вече планирана ваканция.

Преди да сте казали

Е що ми е и тази застраховка?

Обясняваме.

Като планирате ваканцията, избирате това което ще ползвате доста преди да е дошло времето за него. Правите резервация, сключвате договори и плащате част от цената на мероприятието. Няма организираща фирма, която да не предвижда санкции, които да удържа от платеното, ако се наложи да се откажете. Нещо повече техния размер прогресивно расте с приближаването на датата за заминаване. Да не говорим ако пък се трябва да прекратите почивката след като вече сте пристигнали.

Със застраховка „Отмяна на пътуване“ пращате сметката за тези удръжки на туроператора на застрахователя.

Какво е новото при Армеец за застраховка отмяна на пътуване?

  • Стават по либерални при сключване на полицата?

В досегашните условия имаше едно доста рестриктивно условие, с което застрахователят очакваше полицата да бъде сключена при първото плащане за организираното пътуване. Факт, който не винаги се споделя от предлагащият застраховката, а с това при липсата на добро съвпадение, праща покритието по полицата в нищото без каквато и да е вина на застрахователя.

С промените от днес имате 5 дни аванс. Полицата може да бъде сключена в срок от пет дни след датата на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуването на самолетен билет или резервирането на хотел. Разбира се остава условието частично поне да сте платили за което и да е от горните. Въвежда се и ограничение до началото на пътуването да има поне 10 дни.

Между другото 10 дни са изключително щедър срок! Обичайната граница при други предложения, в която трябва да имате представа дали ще се пътува или е месец.

  • Става по- евтино

Разликата в цената е точно 0,5% независимо от срока до началото на пътуването. А това като относителен дял си е с до 25% намаление.

  • Полицата е вече електронна

Чудесно е! Защото е лесно, четливо и най- важното сигурно за клиента. От момента на издаване застрахователят знае, че има ангажимент и възможните пропуски от страна на брокера са доста по малко.

Кое е хубавото на застраховка „Отмяна на пътуване“ в Армеец?

  • Покрива целия период от първото плащане до обратното връщате.

При част от конкурентните продукти на пазара ангажимента на застрахователя е до пристигането на избраната дестинация. Повече от ясно е, че нежелани причини да се прекрати почивката има, а разхода при тях е най- висок.

  • Покрива обичайните разноски, с които може да бъде свързан отказа от планирана ваканция

Такива са разходите за отмяна на пътуването, за съкращаване или прекъсване на пътуването и за закъснение на самолетен полет. Имате в плюс и невъзможните при други застрахователи разходи за удължаване на пътуването.

  • Полицата важи и за пътувания на територията на страната

За български граждани няма никакво ограничение коя е дестинацията на пътуването. Застраховката покрива планирано такова до която и да е точка на света, както и у нас. За чужди граждани може да сключи само ако идват в България.

  • Може да се сключи и ако сами организирате пътуването си

И последната екстра, която няма да намерите при друга компания със съпоставимо покритие. Армеец не изискват пътуването да е организирано само чрез лицензиран туроператор. И сами да подготвяне почивката чрез хотелиер или превозвач- пак става. За да бъдат застраховаеми разноските при отмяна или прекъсване е достатъчно пътуването ви да включва поне две туристически услуги (като например транспорт, настаняване, рент-а-кар, посещение на забележителност и т.н.)

Застраховка „Отмяна на пътуване“ е чудесен продукт. Макар и нетокова популярен, това е единствената възможност да спестите ненужни разходи и почивката да излезе точно толкова колкото планирате. Добавете към нея и едно покритие на медицински разноски и сте на 100% подготвени. А дали Армеец или друг застраховател решавате вие.

Броко новини