Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Армеец: От понеделник само с електронни квитанции по гражданска отговорност

Армеец не спира да дава поводи да пишем за тях. Поредната добра вест е свързана с гражданската отговорност. От 01.04.2013 всички плащания към брокера по задължителната застраховка ще се удостоверяват само с електронна квитанция.

Квитанцията по гражданска отговорност става само електронна

Не веднъж сме ви казвали: Няма нищо по сигурно от електронния бизнес! Удобно е, бързо и най- важното може да се контролира в реално време.

От месеци електронните квитанции са факт при Армеец за полици по каско или гражданска отговорност. До сега тази възможност беше само опция, наравно с химизираните бланки.

От понеделник ел квитанциите стават задължителни по гражданска отговорност. Това означава, че за всяко плащане по вашата полица (броим и първото!) ще получавате електронно генериран документ за плащането. Издава се директно от информационната система на Армеец.

За клиента ел квитанцията означава две неща

  • Застрахователят разбира в реално време, че вноската е платена. Т.е. клиентът може да е сигурен, че посредникът няма да му „спести” плащането.
  • Може да се плаща и в последния момент (ако се стигне до ситуация в която поредната вноска за гражданската отговорност е неизбежно да не бъде забавена).

На кое да обърнете внимание около електронните квитанции на Армеец по гражданска отговорност!

  • Как изглеждат?

Обикновен принт на бял лист. Ние ги пускаме по две на формат А4, с единственото съображение да не става прекалено „дебела” полицата на четири вноски.

  • За плащания в брой или по сметка на брокера на документа трябва пише квитанция, не дебитно известите!

Със второто само ви подканят да платите и ви указват как. Известието не е удостоверение за плащане на поредна вноска. То е само за информация. Ако получите такова не е необходимо да го прилагате към полицата. Дебитно известие е достатъчно само ако плащате директно по банковата сметка на застрахователя.

  • Издава се за всяко плащане, включително и първото

До сега само за кратък период от време при Армеец платежният документ е бил задължителен при издаване на полицата. С въвеждането на електронния платежен документ, квитанцията става задължителна винаги, дори за първа вноска (еднократно плащане). Дръжте под око вашия брокер да не я забрави!

  • Никакви други документи не са валидни за плащане по гражданска отговорност

Химизираните бланки за поредна вноска отиват в историята (за наша радост). От понеделник единствено валидни са само електроните квитанции. Ако ви предложат друго- не плащайте. Нещо не е наред.

? Какво е положението при останалите застрахователи

Проверявайте цените за гражданска отговорност. Подновявайте на време и тествайте разликата с електронните документи?

Броко новини