Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Армеец: Предпоследните стари цени по гражданска отговорност са вече история

Трябва да сте свикнали вече. Цените за гражданска отговорност в последния месец не са вече това, което бяха. И преди да сте натъжили много от новите числа, ще припомним:

Цените за гражданска отговорност на леки коли сега са около нивата преди 4-5 години.

На нашия пазар липсата на застрахователна логика е хронична характеристика. Но понякога виждаме и обратното. В последния месец почти всички застрахователи по гражданска отговорност промениха цените при които предлагат задължителната полица. Като за най- ниско рисковия профил (физически лица на възраст над 40г) за големите градове, нивата са съпоставими с тези от преди 4-5 години. С една разлика обаче. Брутната премия (това което плащате) сега съдържа повече фрикция (разходи, не свързани с риска). Вече плащате по 1,60лв за зелена карта, издаването на която е задължително и с 3,50лв повече за Гаранционен фонд.

Малките населени места все още остават привилегировани и цените за покритие там са по ниски от преди периода на голямото намаление.

Застраховането все пак е статистика

Ако сте гледали една емисия новини в която няма информация за драматично ПТП, най- вероятно сте пропуснали част от нея. Цената на гражданската отговорност зависи щетите. И когато статистиката говори за повече събития и повече пострадали лица, покачването на цените е само въпрос на време. А ако добавите и по- либералния режим за удостоверяване на събития с двустранни констативни протоколи от 01-03-2017г. промяната на условията става належаща. Факт е вече при почти всички компании.

Армеец с по- високи цени за софиянци от днес

С едни 20тина лева отгоре средно при леките коли е новото предложение на Армеец. Ефективно в плюс няма да ви се види толкова много, защото допустимите отстъпки остават същите. По- отчетлива разлика ще видите при част от товарните коли , влекачите и мотопедите.

Разсроченото плащане при двуколесните остава. Все пак ще откриваме сезона скоро. А краткосрочната полица, колкото и да я има при повечето компании не излиза по- изгодно.

Имате цените. Сравнявайте си.

Броко новини