Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Без паника за цената на гражданската отговорност!

Ай, ай, ай какви спекулации ни поразсъниха в неделя. А най- лошото в тях е, че медиите се преписват. Една като напише някоя измислица, всички почват да я повтарят и така рано или късно почват и да вярват.

От петък темата за цената на гражданската отговорност пак излезе на мода.

Истината е, че младите отдавна могат да плащат около хилядарка за гражданска отговорност. Ако искат!

Какви са фактите около цената за гражданска отговорност

Следете новините на Broko за да знаете какво се случва в почти реално. Достоверен източник сме защото

  • Имаме достъп до информация от извора. Работим с всички застрахователи.
  • Ние поне не спекулираме излишно за да ви плашим да подновявате възможно най- рано. Така или иначе, ако ни харесате ще изберете нас.

Промени около цената за гражданската ще има!

Писахме ви за това преди време. Причината е поставената от КФН летва за достатъчната премия за тази година. Стойностите нарастват прогресивно по тримесечия и до кроя на годината стигат 10-15% по високи равнища от досегашните. Това неизменно ще рефлектира в цената.

? Кога ще поскъпва гражданската отговорност?

Обаче!

Няма да стане веднага! По две причини:

Изискваните равнища за достатъчна премия оказват косвено и последващо влияние върху крайната цена на задължителната застраховка.

Защото те се отнасят общо за портфейла, а не за отделна полица. Или казано с други думи, всяка компания, както и до сега ще продължи да има предпочитан сегмент клиенти (например над определена възраст, в избрани региони). За тях крайната цена ще бъде по- изгодна.

И не само това. Летвата за минималната премия се отнася за резервите, а те се „мерят” на тримесечие. И реакцията на компаниите обикновено е в края. Април остана спокоен. промени от началото на май ще има. Няма да бъдат при всички застрахователи и няма да бъдат в посока драстично увеличение.

Конкуренцията между застрахователите ще продължи да държи цената на минимума.

Ако подновявате сега непременно сравнете цената за гражданската отговорност от миналата година. С до 10лв е по- ниска. Определянето на премията стана по- сложно, но пък за сметка на това офертите се прецизираха и премията падна.

Има ли факти около поредния медиен шум?

Няма. Виждате от новините ни, цената само на Уника е променена от началото на април. Като промяна в случай е силна дума. Застрахователят спря коледната си промоция. Булстрад, Виктория и ДЗИ продължиха срока на преференциалните си условия до края на април.

От началото на май цената ще бъде (със сигурност) по висока при Алианц. За другите компании е възможно, но и да има промени няма да са драстични.

Къде е скъпата гражданска отговорност за млади?

И за да илюстрираме колко сме прави. Ето това са цените за възможно най- скъпата гражданска отговорност. Млад собственик (19г), мощна кола (3500 кубика) със зелена карта. ТУК

Да, има 975лв, но цените започнат от 300лв.?

Ако сте по безопасни по гражданска отговорност, проверете цената и за вашата кола?.

Четете каквото искате, но ако ще спестявате излишни притеснения вярвайте на по информираните! :)

Броко новини