Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Булинс: Авансовият бонус по каско скочи на 35%

Новините за подскачащите числа не свършват с новите цени за гражданска отговорност на тежките коли от Лев Инс. И докато първата, въпреки че е очаквана не е толкова желана, втората може и да се приеме с повечко ентусиазъм.

Какво е авансов бонус?

Авансов бонус е отстъпка за липса на щети, която може да се ползва в началото на договора (Каско запознатите знаят, че обичайната преференция е при подновяване на полицата). Използването на такава опция е добра практика, въпреки че общата ни оценка е противоречива. Основното ни съображение против е, че клиентите обичат да плащат по- малко при сключване, но забравят, че ниската цена носи и последствия. Въпреки това, тази преференцията е единствената опция да се свали в аванс цената по каско, срещу обещание за повече старание зад волана през срока на полицата.

Доста каско компании включваха в условията си възможност за ползване на авансов бонус. При едни това се оказа временна практика, при други е част от тарифата и сега (Булинс, ДЗИ и Алианц).

Общо правило е преференцията да бъде възстановена при предявяване на първата щета. Изключение правят гарантираните регреси. Т.е. ако каско застрахованото лице е потърпевшо и за това има официален документ (Двустранен или друг констативен протокол). Такъв с който, каско застрахователят да има формалното право да изиска възстановяване на размера на платената щета от застрахователя по гражданска отговорност на виновното лице.

Обичайните размери на допустимата предварителна преференция при всички оферти до сега варира в интервала 20%-25%. До днес!

Булинс качи авансовия бонус по Хит Каско на 35%

Разликата между стандартното каско и Хит версията при Булинс е само в правото да се ползва авансовата отстъпка за липса на щети. Всички останали условия остават валидни.

  • Може да се ползва само с пълно каско
  • Прилага се и върху минималната премия.

35% е безпрецедентно високо число спрямо нивата които сме свикнали да виждаме. Като добавите и факта, че предварителната преференция се изчислява след всички допустими отстъпки, предложението на Булинс може да се окаже безотказно.

И да не забравите гражданската отговорност ако Булинс е вашия каско застраховател!

  • Носи 10% отстъпка, независимо от избраната периодичност на плащане
  • Има една безплатна зелена карта за 15 дни с която имате и разширение по каско за чужбина.
Броко новини