Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Булинс: Цената за гражданска отговорност се позакръгли нагоре

Почваме поред предпразничните промени в цените за гражданска отговорност. Три компании ще пипнем днес. Валидността на тарифата на Виктория е до 30.04.2013г., но застрахователят мълчи. Надяваме се да не ни изненада към след 5, защото на кого му се работи по това време?!

Нали ви казахме преди време. Задължителната застраховка неизбежно ще поскъпне. Дойде и това време. За сега промените при компаниите са предпазливи, защото никой не може да рискува да ви загуби интереса, но макар и с леки темпове цената тръгва в очакваната посока.

? Какви са очакванията за цената на гражданска отговорност през 2013

Първи по ред са промените при Булинс. Няма да ви отегчаваме с много подробности. Имате новите числа онлайн след 17.00 да си сравнявате?.

С 1,5% повече за гражданска отговорност

Средното покачване е с малко над 2,40 лв за всички видове МПС-та за полица без преференция за страната и такава с включена отстъпка на България. Нарастването е приблизително еднакво за всички категории МПС.

Плащане на вноски

Леко по- скъпо става плащането на вноски със и без отстъпка за страната. С новата тарифа, разсрочването на премията оскъпява полицата с допълнителните между 2,80лв- 4,70лв

С новите условия Булинс променят и начина на определяне на вноските. Независимо от периодичността на плащане, при сключване освен 10-те лева за Гаранционен фонд плащате с 2лв повече от останалите вноски.

Екстрите остават

Остава

  • Безплатната зелена карта

Подарък към полица, сключена с отстъпка за Бъргария е 15дневно безплатно разширение на покритието за всички страни- членки на споразумението зелена карта. Може да се ползва и при плащане на вноски. Изискването е да платите преди това оставащите вноски по полицата.

  • Отстъпката за МПС над 15г.

Важи само за леки коли. Допълнителната редукция е с -5% от стандартната цена за полица с или без отстъпка за страната.

  • Няма оскъпяване за възраст, нисък шофьорски стаж и виновни ПТП.

Напомняме!

Булинс имат ограничителни мерки за „румънските” коли. Разпознават ги автоматично по списъци в информационната си система. Цената за тези МПС-та е на шесторна премия.

За тези услужливи съграждани, които все още не са в забранителните списъци има ограничение за брой застраховани МПС-та. Границата за изрична проверка е 3-тото при физически лица и 5-тото за юридически.

Останалото е "къдрава" цена. След час и малко я имате онлайн.?

Броко новини