Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Булинс: Цената за гражданска отговорност удари ново дъно

Е кой каза, че по евтино не може да стане?! 139.88 е вече най- ниската цена за гражданска отговорност на лека кола в Булинс. Ако трябва да сме честни би трябвало да може и още малко, поне според тарифата, но за сега не го виждаме в системата им за издаване. Все пак не забравяйте да отметнете къде е каското! :)

И подробностите:

Базовите цени растат, крайната пада

Няколко са промените за крайния ефект. Резултатът от тях засяга обаче само леките и леко товарните автомобили.

Отстъпка за България и безплатни зелени карти

В контраст на всички останали промени по тарифите в последния месец при Булинс отстъпката за България остава. Между другото, нормативна пречка за това няма. Тя се предоставя на основание, което няма нищо общо със задължителната териториална валидност на полицата. Пък и не виждаме проблем тя да се крие в тарифата, а да продължава да стои в принт-а на полицата, каквато практика има при други застрахователи.

Ако полица е сключена при обещанието МПС-то да не излиза извън страната, до два пъти през срока на застраховката може да се ползва безплатно разширение на покритието за трети страни (краткосрочна зелена карта за 15 дни).

Въпреки това обаче новите базови цени (за задължителния обхват) са около нивата на старите, но с включено разширение за страните от споразумението зелена карта. Доброволното покритието по гражданска отговорност за трети страни се доплаща. Числата са съпоставими с досегашните условия.

Няма да изпадаме в детайли с цифри, защото крайният приятен ефект идва от тарифните условия.

Прецизно по- евтино за избрани

Допустимите отстъпки са повечко. Извън досегашните -5% за МПС-та над 10г. (излишно е споменаваме, че такива са точно около 82% от автопарка в България), Булинс добавят и намаление за липса на щети и повече от едногодишен опит зад волана.

Знаете, щетите частично могат да се проверят през страницата на Гаранционния фонд. За сега обаче там са само софийските… за всички други, ако е платил друг застраховател- вярваме на каквото декларирате.

Имате числата. Избирайте с мисъл.

Чака ни и интересна нова седмица. Валидността на промоционалните условия на Армеец е до понеделник. При Булстрад промоцията отдавна свърши, но мълчаливо остана на продължение до нова промяна.

Броко новини