Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Булинс: Фабричната аларма достатъчна по каско, дори и ако е без звук

Само няколко месеца издържа изискването на Булинс за задължителна допълнително монтирана аларма. От вчера:

Фабричната аларма е достатъчна за каско, дори и без звук

Почти няма застраховател на пазара, който да няма изискване за някакво средство за защита. Като практиката варира от минимум аларма и/ или имобилайзер до GPS за по- скъпите автомобили.

В началото на юли Булинс постави задължително условия за да бъде прието МПС-то за каско, то да бъде оборудвано с допълнителна (нефабрична аларма) със звуков сигнал. Няколко дни след това от компанията либерализираха изискванията си с допускането новите коли да бъдат приемани със защитното устройството на производителя (поне докато са гаранционни). За останалите остава възможността за друго такова, ако то вече било е предписаното от застрахователя. Фабричната звукова аларма също влезе в списъка на допустимите.

От вчера застрахователят има още по- либерални изисквания към видимата реакция на защитното устройство. Всяка фабрична аларма вече се признава по каско.

Между другото поразхлабването на изискванията за аларма по каско не са никак излишни. В голяма част от случаите ефективността на звуковия или светлинен сигнал е близка да нула. Ако устройството не блокира двигателя и да свети и да свири… ефективността за превенция на кражбите е никаква. Да не говорим и, че част от монтираните устройства за звук и светлина не правят нищо друго освен да покрият изискванията на застрахователя за приемане за застраховане по каско.

Броко новини