Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Булинс: Гражданска отговорност за 2013? Стана по- изгодно за леки коли

И да вали и да застудява, при нас остава горещо. Интересната новина за деня идва от Булинс с новите условия за гражданска отговорност. Промените са доста.

Почваме ги поред:

За 2013г. леките минават тънко на цена, тежките да свикват на четири цифрено

Напълно в унисон с новините от последните седмици, от днес базовата цена за гражданската отговорност е с до 7,69% по- ниска при леките автомобили. В пари това означава между 7 и 25лв по-малко за полица. По- изгодните оферти са за почни всички кубатури с изключение на две.

За сметка на по- добрата цена за новата тарифна категория до 1300, леко по- мощните МПС -та до 1600 стават малко по- скъпи. С 10 отгоре е и базовата цена за гражданска отговорност до 2500 кубика.

Собствениците на тежкотоварни МПС-та вече трябва да са свикнали на четири цифрени числа. При новите условия това е факт за всички над 3,5т. Като най- драстична е промяната до 20т. Цената за гражданска отговорност за 2013 е вече тройна. По- големите (над 20т) са със +70%. Промяната при влекачите е с умерените малко над 27% отгоре.

Лоши ценови вести носят новите условия и за големите автобуси. В очакваната за големи посока са +47% за ГО-то през 2013.

Отстъпки

Това което не казахме до тук е, че базовите цени са за покритие на всички страни, членки на споразумението зелена карта.

  • За управление само на територията на страната

Отстъпката за управление на превозното средство само на територията на страната остава. За разлика от условията до сега, от днес тя може да се ползва за всички леки и лекотоварни (до 3,5т.) коли. Срещу декларацията, че няма пътувате в чужбина спестявате средно 55лв за всички региони, като най- висока е икономията при лекотоварните МПС-та- до -131лв.

  • За възраст на МПС-то

Това е съществената разлика в новите условия по гражданска отговорност на Булинс. Старите коли (на възраст над 15г.) са ползват допълнителна отстъпка от цената със и без зелена карта. разликите за възраст са със средно 9лв за леки, 38лв за автобуси и с до 118 при тежките камиони.

Обръщаме внимание!

На въпросника питаме за датата на първа регистрация на МПС-но. Бъдете прецизни в отбелязването (не пропускайте ден и месец). Смятаме точна възраст на колата към датата на която проверявате цените.

По- детайлно рисково зониране на страната

Обичайните за статистиката средно рискови региони са вече със собствена тарифа. Разликата е само при цените с включена отстъпка за територията на страната. Разликите в цените за двата региона извън София са минимални.

Зелената карта

От днес е без пари. 10-те лева административна такса за издаване на сертификат са вече история.

Не сте забравили и краткосрочната зелена карта, нали? За полиците, сключени с отстъпка за управление само на територията на страната имате един 15 дневен сертификат подарък. Ако случайно се наложи ваканцията да е в чужбина- излиза без пари за колата.

Забавихме новината от вчера, но новите числа не. Проверявайте!? Има с какво да се впечатлявате...

Броко новини