Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Булинс и Олимпик със старите цени по гражданска отговорност

Е, нещата тръгнаха по старому. Който подновил на цени от 2008г. подновил. Конкуренцията на нашенските застрахователи се върна на обичайната нишова фаза. Получи се лесно като

Булинс и Олимпик върнаха цените от средата на февруари

Разлики в условията няма. В сила са от днес привечер.

Гражданска отговорност в Булинс

При Булинс основаната тарифа е за задължителните по кодекс страни. За тези пари зелената карта е безплатна. Издава се обаче, само при напълно събрана премия. Ако плащате на вноски да не забравяте, че за Европейска икономическа общност, Сърбия, Андора и Швейцария сертификат не ви трябва.

Може да се ползва отстъпка за България. Ако се спрете на тази опция имате право на две краткосрочни разширения на покритието за трети страни- зелена карта за 15 дни. Ако плащате разсрочено за безплатните зелени карти ще се наложи да платите непогасените вноски.

Гражданска отговорност в Олимпик

При Олимпик цената е една за всички задължителни страни. Доплаща се разширението за трети страни. Това е единствения застраховател, при който доброволното покритие по гражданска отговорност може да бъде разширено само за Турция и Македония.

Преди да тръгнете да разширявате, обаче проверете за безплатни зелени карти. Имате право на две по 21 дни всяка. Условието да е платен периода за който се иска покритие със сертификат (т.е. ако остава платен срок по- голям от 21 дена, няма да доплащате поредната вноска при разсрочено плащане). Има и ограничение- почивайте в тези две страни поне през месец. Толкова е отсрочката с която можете да искате втория безплатен сертификат.

Имате цените. Изборът вече не е първичен!

За да хванете оптимума при гражданската отговорност за сега (все пак не се знае на кой друг ще му притрябват спешно 50 000 полици …) мислете!

  1. Ще излизате ли въобще зад граница- да се ползва отстъпката за България, ако прави приемлива разлика, не никак лошо решение
  2. Ако не сте толкова сигурни- огледайте за безплатни зелени карти при отстъпка за България
  3. Ако не ви се мисли толкова- избирате задължителните страни. С тях на север и на запад Европа е покрита. Гърция също.
  4. Ако нищо до тук не ви устройва ще плащате за гражданска отговорност с пълна зелена карта

Лесно е, като знаете и избирате правилния отговор на въпроса „къде обичайно се управлява превозното средство“.

Броко новини