Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Булинс: Крути мерки срещу румънците по гражданска отговорност

Компаниите без мерки срещу румънския синдром са вече с една по- малко. От петък и Булинс са със специални правила за гражданската отговорност на българските коли, карани от другата страна на Дунава.

МПС-та управлявани от румънски граждани са забранени за застраховане по гражданска отговорност

Причината е ясна. Много българи са превърнали регистрацията на чужди коли на територията на страната в бизнес. Сключват се полици при наши застрахователи, в много случаи дори на вноски. МПС тата се карат зад граница, полиците не се обслужват дори редовно, а българските компании плащат солени обезщетения. Несправедливо е нали!?

От 23.11.2012 евтината гражданска отговорност на Булинс вече не е оферта за регистрираните у нас комшии.

Какво направихме на Broko?

Не може да не сте забелязали във въпросника преди офертата ни за гражданска отговорност изрично питаме дали предоставяте превозното средство за управление на чужди граждани. Декларирайте верните обстоятелства. Нали очаквате застрахователя да е толкова коректен към вас колкото и вие!? Във връзка в новите указания на Булинс изключихме предложението си за тях за ситуации при които отбележите, че вашата кола ще се кара от чужденец.

Проверявайте. Обичаме да ни държите под око.?

Личните автопаркове стават на разрешителен режим

И понеже първата мярка не винаги може да бъде ефективна, от петък на разрешителен режим са и всички случаи при които едно физическо лице застрахова повече от три собствени коли и над 5 за юридически лица. Това ограничение не означава отказ, а е допълнителна проверка на известните на застрахователя обстоятелства.

Забранителен списък на румъно- услужливите

Електронните полици за изключително хубаво нещо за гражданската отговорност. Основната причина за това е, че действието на всички страни в застрахователното отношение лесно могат да бъдат проверявани. Вие проверявате в реално време що за полица ви издаваме, застрахователят вижда в реално време колко регистрирани щети имате вече докато „декларирате”липса на такива и на последно място информацията за всичко това може да бъде актуализирана в реално време.

Допълнителна мярка към по- строгия контрол за несъобразяващите се със изискванията на застрахователя, е списъкът на некоректните клиенти. Актуализира се ежедневно. Така че ако попадате в него ще откажем вашата поръчка.

Правилата се създават за да се спазват!

За всички съгласни са нашите изгодни предложения за подновяване на гражданската отговорност за 2013г.?

Броко новини