Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Булинс: Малките щети без значение при подновяване на каското

И като се разприказвахме за каско…Честа практика при всеки авто застрахован е да не пропуска да заведе малките щети накуп преди изтичането на полицата.

Малките щети са проблем за застрахователите

Не защото не искат да плащат. Правят го винаги, ако са в резултат на покрит риск. А защото независимо от размера на вредата, всяка претенция има определен административен разход за ликвидация. Да се заведе и обработи преписката, да се изпринтират многото съпровождащи документи и т.н. Както на вас не ви се ходи да завеждате и оправяте всяка мини драскотина, така и застрахователя не му се ликвидира за 20-30лв.

Логично е, ако полицата се подновява и през срока на текущата

  • не са били завеждани претенции или
  • щетите са били отстранени (в сервиз на застрахователя или се я показвали на втори оглед след ремонта)

МПС то да се намира в същото състояние като при сключването на първото каско. Няма и необходимост колата наново да се показва.

Незнанието при сключване и многото опити за шмекерии са причината компаниите да не се отказват от задължителния оглед при сключване.Като трупаме опит и информация (като клиенти) за това доколко сигурно работи каско застраховката, променяме тази практика. Казахме ви вече, че ОЗК се отказа от фото сесията при подновяване. Това е факт и в новите условия на Дженерали.

И Булинс стават по- либерални към забележките при подновяване

Малките щети не се описват за продълженото каско

От 17.10 това е официален факт. Изискванията

  • Огледът са да се извършва в пунктове на Макамис Трейд
  • Премията по изтичащото каско да е платена изцяло и
  • Полицата да се подновява за поредна година без прекъсване.

Огледът остава задължителен! Но малките щети не се описват. Фотосите са само панорамни.

Да не забравите!

Огледът се плаща допълнително. 20лв. е цената за оглед и информационно обслужване за година. 50лв- ако искате да ви дойдат на място. По ВИП каското таксата за избран адрес е по- ниска- 30лв.

Не можете да спестите този разход. Без оглед, заснемане и информационно обслужване кражбата и грабежа на цялата кола не са покрити.

Броко новини