Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Булинс: Ребрандирани клаузи и нови тарифни условия по каско

Като подновявате каското в Булинс вече ще избирате след нови клаузи, защото с промените от днес опциите за избор стават с две по- малко и с различни имена. Базовата цена в унисон с модата за сезона е по- висока, но пък скачат и отстъпките, така че в крайното число едва ли видите неприятна разлика.

Новите имена на клаузите по каско на Булинс

Ще избирате вече между пет опции: бюджетно каско, каско селект, пълно каско, кражба или грабеж на цяло МПС и Хит каско. Няма разлика в обхвата на покритите рискове при новите имена. Ново е само опцията „Бюджетно каско“.

  • Бюджетното каско е с покритие на пожар, експлозия по времена движение и природни бедствия (буря, ураган, мълния, градушка, поливен дъжд, падане на ледени късове или снежна маса, наводнение и падащи дървета, клони или твърди тела и предмети в резултат на природни бедствия).
  • Каско Селект е старата Клауза О- Освен рисковете на новото „Бюджетно каско“ в покритието включва и ВиК аварии, злоумишлени действия и ПТП. И както до сега Селект клаузата остава вариант само за коли на възраст до 10г.
  • Пълното каско и Кражба и грабеж на цяло МПС са същите каквито ги познавате и до сега.
  • Хит каско опцията за покритие на рисковете по Пълно каско с добавка на авансов бонус за липса на щети.

Размерът остава на същото ниво и е най- щедрото за пазара- 35%. И както вси всички други компании се прилага след всички отстъпки и надбавки. Ползването на авансов бонус не е никак лоша възможност, особено ако нямате статистика за щети. Разбира се претенциите за които има друго отговорно лице (щетата е с право на регрес) не се броят. Ще се наложи да възстановявате премията само ако причината е ваша, независима или от неизвестно трето лице.

Цената за каско в Булинс

На пръв поглед тарифите драматично скачат. Това обаче се отнася само за базовите числа за пълно каско. Новите стойности са със средно над 28% по високи. Това обаче никак не означава, че каското ще излиза по- скъпо, защото Буинс вдигат и горната граница на допустимите отстъпки. Новото ниво е вече 35%.

Не е никак трудно да се постигне лимитът на допустимите отстъпки. Изберете гражданската отговорност да е там, платете еднократно и добавете малка имуществена полица и сте почти готови. Да, Булинс имат нелош продукт на първи риск, при доста високи лимити за движимо имущество и са сред малкото, които предлаган въобще по такъв продукт покритие на риска кражба с използване на техническо средство. Имате цените тук. За разлика от други компании на пазара, правото на отстъпка по каско заради сключена имуществена полица, не зависи от премията на полицата на жилището. Четете го и при минималната цена от 19лв. става.

Ако сте нов клиент или подновявате без щети, максималният размер на отстъпките е достигнат.

Остава правото на с 1% по ниско тарифно число при сключена гражданска отговорност по клауза Кражба и грабеж.

АТВ-тата с опция за пълно каско

И нещо различно, което няма да видите при друг застраховател. За регистрираните по надеждния ред АТВ-та се предлага покритие и за пълно каско. Скъпичко е- твърди 16% без право на отстъпки, но все пак има възможност нали?! Пък и ако сте проверявали числа до сега, знаете, че цените се движат в този порядък дори и за частично каско.

Други разлики при новите условия по каско няма. Ликвидацията и минималните премии остават без промяна. Рисковите марки (не само големите Х-сове на BMW), ако каското ще покрива и кражба, остават на твърдите 8%.

Броко новини