Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Булинс: С 1лв. по- евтино от цената на Лев Инс за гражданска отговорност

Доста са методите са определяне на цената на гражданската отговорност или която и да е друга застраховка. Почти всички от тях се базират на сложни актюерски сметки със задължителното участие на теория на вероятностите. Не значи, че налучкват- изчисляват. Без един - пазарния. При него статистиката на портфейла няма никакво значение. Гледаш какво правят другите и се подреждаш с цената според тях. Ето ви го в действие.

-1лв. от офертата на Лев Инс са новите цени за гражданска отговорност при Булинс

Правилото се отнася за най- конкурентния сегмент- леки коли на физически лица над 25г. Изключенията извода са само три тарифни категории. При една от тях мярката е ОЗК, които след последната промяна бяха с най- ниското число. При другите две- най- ниската премия си остава в Евроинс.

Да при помним и хронологията.

Малко преди Нова година, Лев инс намали цените. Леко и не така, че да е хваща задължително най- ниската цена. Булинс с неповече от ден закъснение ги последваха. В началото на януари Уника се отказа от повече си най- ниски цени, а Групама махна топ предложението за 2000 кубика. Преди седмица ОЗК даде заявка за безотказно най- ниската оферта, а вчера Лев Инс изпревари опашката с ново предложение. Остана за ден. От днес най- ниското число е при Булинс, при това с точната разлика от -1лв.

Ако си спомняте и през март 2014г. Лев Инс извадиха брутално ниска оферта. Тогава обаче никоя компания не се опита да слиза под нея. Сега този подход издържа само един ден.

Интересни изводи могат да се направят. Извън чисто егоистичния ни, че Булинс не проверява цените при нас, преди да пипнат тарифата (за разлика от повечето застрахователи), останалите нямат никакво значение за вас като потребители. Каквито и да са мотивите, нали водят до по- изгодна цена за задължителна застраховка. Радвайте и се. Докато я има.

А! Ето и числата. Смятайте си.

Броко новини