Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Булстрад: Гражданската отговорност със зелена карта стана по- евтина за леки коли до 1,8. Може да се плаща разсрочено.

Очакваната промяна в цените за гражданска отговорност при Булстрад вече е факт. Можете да разцъкате. Разлики в премията за задължителните по кодекс страни няма. Остават в сила числата от началото на месеца.

Доплащането за зелена карта с драстичен спад за някой категории леки МПС-та

И в двете посоки са, но само при леките автомобили. Добрата част е за по малките- до 1800 кубика. Понижението е най- драстично за Софиянци. Новите цени са със средно 40лв по- ниски. Поевтиняването с останалите региони е умерено- между 10лв. и 20лв. При по- мощните леки новата цена за гражданска отговорност е леко по- висока с в между 3 и 5лв в зависимост от обема и месторегистрацията.

Може да се плаща разсрочено и със зелена карта

Втората интересна промяна от днес е допускането и при разширеното за трети страни покритие, премията да може да се плаща разсрочено. Разлика в базовата цена от разделянето на части е точно 5,10лв на вноска. Разсрочването на премията при покритие на всички страни, членки на споразумението зелена карта, се допуска само за леки автомобили.

Интересна особеност за регионите около Дунава

Ако сте с регистрация ВН, М, ВР, Р, РР, СС и ТХ условията на Булстрад предвиждат двойна премия за разширеното покритие (със зелена карта). Не веднъж сме подчертавали обаче, че условията на този застраховател не предвиждат отстъпка за България. Цената за всички задължителни по Кодекс страни е една. Ако няма да пътувате към трети страни (Турция, Македония, Албания или друга за която сертификат се изисква при граничен контрол), няма нужда да поръчвате полицата със зелена карта. Издаваните от всички български компании за валидни за цялата европейска икономическа общност, Сърбия, Швейцария и Андора.

Не е притеснение или оправдание шаблонът, че чуждите граждани не разбират кирилица. Говорим официален европейски език! Няма изискване застраховка гражданска отговорност да се превежда на местния език за да е валидна на територията на която и да е страна от ЕС. За улеснение на неразбиращите европейци, имената на полетата в полицата на Булстрад имат превод на английски.

Как да извлечете максимума от офертата за гражданска отговорност на Булстрад?

Общите ни правила са валидни- Без зелена карта, ако няма да се излиза повече от два пъти в трета страна (Гърция и Румъния не са такива!). Освен доплащането за разширение на покритието (което няма да ползвате), спестявате и 5,10лв за всяка вноска ако плащате разсрочено.

Къде евтината гражданска отговорност за 2014г.?

Казахме два пъти, защото двете безплатни зелени карти остават. Условията им за издаване- също:

  • Издължена премия- това значи еднократно плащане или внесени всички периодични вноски;
  • Фиксиран срок на сертификата от 15 дни;
  • Сроковете на двата сертификата не могат да се застъпват.
  • Няма административни такси за издаване. Напълно без пари е!

Сравнявайте с мисъл! Новите условия са в сила до 31.12.2013г.

Броко новини