Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Булстрад и Български имоти: Леки промени в тарифата по гражданска

Промените и слуховете за цените взеха и застрахователни мъдрости да създават.

Знаете ли докога човек е млад?

  • Докато расте биологично? Неее.
  • Докато разликата между синьо и зелено не почне да намалява? Неее.
  • Докато се чувства така? Неее.

Докато го оскъпяват по гражданска, разбира се!

Като колкото по млад е човек, толкова по висока е надбавката. Та, в този контекст 30 годишните са доста по- млади от днес.

Без повече шеги!

Промени в тарифите на двете компании има. От днес. От сутринта се джуркат на Broko-то. Основните разлики са две.

По скъпо за млади и тежки

Цените за леки автомобили остават без промяна. Добри числа са (защо и кога по- долу). И двете компании повишават двойно оскъпяването за физически лица на възраст до 25г. и до 30г.

По- висока става премията за тежките коли- над 10т. и влекачите. Новите цени са с до 40% по високи със зелена карта и с до почти 60% за полица без сертификат.

Къде да се гледа на гражданската в Булстрад и Български имоти?

Важното го казваме за пореден пък, не само защото само нашият калкулатор прави разлика;), но и защото добрите предложения изникват като се обръща внимание на детайлите! (МВР да цъка осторожно! -7% по гражданска изпускат ли се!?)

Покритието по гражданска отговорност според условията на кодекса за застраховане е за България и страните членки на ЕИП (Европейското Икономическо Пространство). На цъкачески жаргон това е „България и чужбина”. За тези страни не се изисква сертификат. С неиздаването на зеления картон спестявате 1,63лв в Лев Инс, 10,00лв в Булинс и с до 1200,00 в Булстрад и Български имоти.

Ако в полицата Ви изрично не е вписана отстъпка за управление само на територията на страната и задължение към вас да я доплатите преди преминаването на границата, полицата за договорената премия важи за всички страни от ЕИП.

Издаването на се сертификат зелена карта означава ангажимент на застрахователя да покрие вашият риск с превозното средство за всички страни от споразумението Зелена карта, които не са задраскани. Само две компании предлагат опция за издаване на сертификат с ограничение в териториалния обхват. При всички останали покритието е за всички страни членки.

Съображение 1: Избирайте дали да вземете сертификат според това къде ще се наложи да пътувате.

И още. Три компании- Булстрад, Български имоти (два пъти за срока на полицата) и Булинс (веднъж) предлагат безплатно разширение на покритието (безплатна зелена карта) за 15 дни. Условието (освен премията да е платена напълно) и при трите е при сключване, застраховката да е договорена с територия на управление само България.

Съображение 2: Избирайте дали да вземете сертификат и според това колко пъти и за колко дълго ще ви се наложи да бъдете с колата зад граница.

Всичко останало по условията на Булстрад и Български имоти си е както преди

  • десният волан- с двойна премия;
  • услужващите на румънци- по списък и с 300% отгоре;
  • разсроченото плащане- на две и четири вноски.

Сравнявайте

Броко новини