Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Булстрад: Империята отвръща на удара (по гражданска отговорност)

Е затова го обичаме този пазар! Един като отвори дума и поне трима го довършват. А като добавим и изтичането на мандата на надзора и все по- голямата свобода в интерпретациите на правилата, картината повече от колоритна.

Пълна торба промоции, горещи оферти и дори нов застраховател в нашата оферта! Всичко сме ви качили по гражданска отговорност.

Крайно време е за коментари. Новото от днес:

Евтино, по- евтино, но вече не само при ДЗИ!

Минаха само два дни от както отворихме дума по темата и Булстрад извадиха нови топ числа за задължителната полица. Разликите са малко, но на място за да не може да им устоите.

  • Гражданската отговорност стана по- евтина

Разликите в цената са приятно надолу за леки коли и ремаркета. Като промените са идентични както за задължителния обхват, така и за разширеното покритие. Новите цени за гражданска отговорност със зелена карта са с до почти 15% по- ниски при леките и с до 78% при ремаркетата.

Понижението за задължителния обхват е по умерено. Средно около 1,5% за всички региони и периодичност на плащане на премията.

  • Регионите стават три

Презонирането на страната дава допълнителна разлика за населените места различни от София и общината, Перник, Варна, Пловдив и Бургас. Това прави гражданската отговорност с до почти 27% по евтина със зелена карта и средно 2,3% без сертификат, за най- безрисковите зони.

Възраст 40+ продължава да бъде специална за Булстрад.

Около нова година Булстрад обяви промоционално предложение за собственици на застраховани по гражданска МПС-та, на възраст над 40+. Промоцията бе удължена безсрочно.

Цените за над четиридесет годишните собственици на леки МПС-та за гражданска отговорност остават преференциални. Разликите са средно с около 10 лв. надолу, като за някои тарифни категории достигат и до 18. Бонусът за възраст е само върху задължителното покритие на застраховката. Цената със зелена карта остава на базовите равнища.

Спец офертата за възраст е със срок! Валидна е до 31.08.2013г.

  • Безплатните зелени карти остават

Подчертавали сме вече предимствата на гражданската отговорност при Булстрад

Избор на брокера: Гражданска отговорност в Булстрад

Отчетете същината!

Цените са еднакви с и без отстпъка за България. Казано с други думи за всички страни от задължителния обхват и в които може да се пътува „само по полица”, без зелена карта е на едни пари.

За къде важи гражданската отговорност.

Доплащането за зелена карта е ако искате сертификат за срок по- малък или равен на срока на полицата. Ако този период е 15 дни е безплатно. При еднократно платена премия по полицата имате право на два безплатни сертификата от по 15 дни. Изискването е

  1. при сключване да декларирате, че МПС-то ще се управлява на територията на България и чужбина;
  2. сроковете на двата сертификата да не се застъпват.

Ако искате ваканцията в чужбина да ви излиза без пари за колата, сравнявайте правилно!

Еднаквите цени не винаги излизат еднакво евтино!

И понеже много хубаво не е на хубаво ще добавим и една лоша новина около по- ниските цени.

Цените със зелена карта за областите около мостовете на Дунав стават двойни

Специалното условие касае само регистрации ВН, М, ВР, Р, РР, СС и ТХ и случайте при които искате зелена карта за срока на полицата.

Доколко това е свързано с румънския проблем ни е трудно да преценим. Базовата цена е всички задължителни страни, вкл. и Румъния. А двойното оскъпяване спира ценово само за страни, към които гаранционният фонд е безразличен. Като добавим и, че няма коментар от компанията за краткосрочните безплатни сертификати и регистрациите около мостовете на Дунав, преценката ни става съвсем неопределена. Във всички случаи, с тази мярка пътят на всички „румънски” коли с БГ регистрация към трети страни задължително ще минана през България.

Казус за Булстрад. Да си го мислят…

Броко новини