Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Булстрад: Каско за градушка

Софиянци още помнят какво се случи миналото лято. Застрахованите по каско коли вече са оправени, но вероятността от нови градушки си стои. На пазара има ново решение, точно специализирано за валежи на ледени топчета.

Каско само за градушка от Булстрад

Както допускате, градушката е единствения покрит риск.

Застраховката е на база първи риск. Това означава, че няма никакво значение колко е действителната стойност на колата. Става за всичко- от последната S класа от Вектра 1989г., от леки коли до влекачи и ремаркета (да, не са изключени). Не може да се ползва само за дву и триколесни превозни средства (броим и АТВ-тата), както и за коли с чуждестранна регистрация.

Избирате лимит на отговорност!

Това е максимума до който ще се простира отговорността на застрахователя. Възможностите са две- 2000лв. и 4000лв. И малкото число е приемливо за ремонт при сериозна щета от градушка.

Първият риск се разбира до изчерпване на лимита

Това май е политика при подобни продукти за Булстрад. Имате го и при къщите. Екстра е!

Стандартно покритието на първи риск, без да е уговорено друго прави полицата за еднократна употреба, ако стойността на МПС-то или каквото и да е друго застраховано имущество е доста по- височка. За тези случаи, след първата щета, по добре е да мислите за нова полица. Това прави застраховките доста евтини.

Ако обаче в общите условия са ви уточнили изрично, че първия риск е за всяка щета, до изчерпване на лимита, имате все такова покритие във времето, докато размера на всички платени обезщетения не превиши по- ниското от застрахователната сума или действителната стойност. Това е случая и при каското за градушка на Булстрад.

Застраховката е евтина

Цената е според лимита. За малкия ви трябват 30,60лв., 51лв е големия. Покритието е за цяла година. Не може да се плаща на вноски обаче.

Ликвидацията е само по експертна оценка

При щета единствената опция, която имате е да вземете пари. Няма възможност за безкасов ремонт в доверен или официален сервиз, нито пък възстановяване разходи по предоставени фактури.

Важното ви тук е условието, което Булстрад имат и при стандартното каско за коли над 13г. и при Каско 100. Има задължително овехтяване на стойността на частите с коефициент 0,3. Т.е. максимума на стойността на частите е 30% от каталожната цена, но не повече от най- ниската пазарна такава.

Не е никаква драма, ако се знае защо!

Стандартна лека кола пада под 30% от стойността си в ново състояние някъде след 6-тия - 7-мия си рожден ден. Ако е SUV-че - след 8-мия. За детайлите, които стареят бързо (пластмасите например) обезценката е леко по – ускорена, за други (стъкла да речем) процесът е по - бавен.

Ако карате кола на по крехка възраст, определено по- доброто решение ви е стандартно пълно каско. Но все пак ако бюджета е изтънял и само градушката ви е приоритет- и новия продукт ще свърши работа. Все пак значителната част при разхода за ремонт е за труд и боя, не за части.

Оценете също така и факта, че Булстрад обективно споделят какво да очаквате при ликвидация в общите си условия.

Какво се изисква за да вземете каско за градушка от Булстрад

1. Да имате валидна гражданска отговорност, разбира се.

След промяната на цените за задължителната полица през юли, офертата им трудно ще ви се види най- изгодната. На пръв поглед само! Имате безплатно покритие за Турция и Македония и две безплатни зелени карти от по 15 дни за всички трети страни.

Няма изискване да направите двете полици едновременно. Каското за градушка е самостоятелна застраховка, а не добавка към гражданската отговорност. Може да се сключи по всяко време от валидността на задължителната полица.

2. Да е технически изправно МПС-то

Означава да сте минали технически преглед. Копие на картончето трябва и за досието на застрахователя.

3. Да заведете МПС-то на оглед

Огледът е задължителен. Без него плащате за нищо. Имате договор, струва ви пари, но покритието не работи.

Успех на новия продукт на Булстрад! Те са помислили какво да ви предложат. Направете го и вие! На време.

Броко новини