Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Булстрад: Колите в късна тийнейджърска възраст с идеалната оферта за гражданска отговорност

Колкото и да ви убеждават медиите, че гражданската отговорност е на път да скочи с традиционните за началото на есенна прогнози от 10%- не вярвайте!

Това са цените сега.

  • Не са по- високи от миналата година. Даже напротив.
  • Няма предпоставки които да накарат цената драматично да се промени в следващите няколко месеца. Да, достъпната премия спрямо средния за пазара риск все още я има, но стойностите и за тази година останаха същите като за миналата. А при липса на административен механизъм, който да придвижва числата нагоре, благодарете на конкуренцията и добрите актюерски практики.

Его го и примера

Гражданската отговорност при Булстрад с до 18% по- евтина

Сещате се за априлската промяна с която КФН задължи застрахователите да издават зелени карти при поискване за всяка сключена полица, независимо от периодичността на нейното плащане. При Булстрад това правило не доведе до никакви нови условия, тъй като тарифата на този застраховател от години не прави разлика, къде в рамките на задължителните страни се управлява превозното средство. Предполагаемата по- ниска мобилност обаче вече има отражение и в цената.

Колите над 15г с по- ниски цени за гражданска отговорност

Възрастта на МПС-то не е нов ценообразуващ фактор за пазара. При далеч по- ниското ниво от 10 години, преференции имате при Армеец и Булинс. 15г. се появи като ценова граница и при последната промяна в условията на ДЗИ. От днес е факт и при Булстрад. Разликата е средно 5% в полза на МПС-та в по- късна тийнейджърска възраст за задължителния обхват и до цели 18% за разширено покритие. Разбира се преференцията е валидна само за леки коли. За сметка на това, пък е приложимо независимо от правния статут на собственика.

Леките коли на физическите лица, остават специални ако собственикът им е на възраст над 40г. Новите цени за гражданска отговорност в Булстрад са с около 1% по ниски. А ако към собственика добавим и повече години за колата, премията на задължителната полица стига до средно 7% по- малко.

Дали новата оферта на Булстрад успява да ви впечатли, можете да проверите и сами.

Къде да се вгледате при гражданската отговорност на Булстрад

Най-хубавото на промените е, че новите числа не променят старите правила.

  • Можете да разширите покритието само за Турция, Македония или и двете

Струва точно 5,10лв за година на страна. Между другото доста застрахователи вече се опитват да ви грабнат интереса точно с разширение на покритието само да една, две съседки. Виктория го подаряват, при ДЗИ се доплаща 5,10 (но важи само за Турция), при Олимпик е 10,20лв

  • Не са ограничени и безплатните краткосрочни пълни зелени карти

Разширението за трети страни е доброволно и указанията на надзора във връзка удостоверителната функция на сертификата са валидни само за задължителния обхват. Преди повече от две години Булстрад предложиха към основното покритие на гражданската отговорност възможност за две безплатни краткосрочни разширения за всички страни от по 15 дни. Изискването да се ползва преференцията е полицата да е платена напълно и периодите на двете зелени карти да не се застъпват.

Имате новите числа на Булстрад. Избирайте според потребностите.

Броко новини