Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Булстрад: Месец на по- евтино за гражданска отговорност. Чужденците на ниска цена само по изключение.

Ето ви и втората приятна изненада, след първия сняг днес (за който го е видял :)). След толкова слухове за поскъпване около очакваните промени с проекто Кодекса за застраховане, имате си

Цял месец на промоция по гражданска отговорност от Булстрад

Разликите за само при леките коли и са по осезаеми при разсроченото плащане и регистрациите извън големите градове. Имате си калкулатор да си сравнявате какво точно се получава крайното число за подновяване на задължителната полица на вашата кола.

Промоционалната оферта на Булстрад е валидна до 25.12.2015г. Преди да сте се забързали да цъкате, се подгответе

Как правилно да разбирате офертата на Булстрад

Покритие за трети страни взимайте само, ако това е напълно наложително за целия срок на полицата

По две причини

  • Имате две безплатни опции за частични или краткосрочни разширения

Турция и Македония са без пари за целия срок на полицата. В добавка на това, за останалите трети страни, можете да ползвате два сертификата по 15 дни. Важното е сроковете им да не се застъпват. За всички частични или краткосрочни разширения е задължително полицата ви да е платена напълно.

  • Все пак може да приемат кодекса в сегашния му вид

Публично до сега не се коментира необходимостта от задължително включване в териториалния обхват на гражданската отговорност на трети страни. Това никак не е необходимо по европейски разпоредби. По- скоро е възможност, която местното законодателство, ако иска може да приложи. Вероятно това ни е случая…

Без медиен шум, вероятността да не се запитат „Защо правим така?!“ в Народното събрание е доста висока. От като влезе в сила (съвсем възможно е от началото на новата година) ще имате добавка към обхвата и на трети срани безплатно. Няма смисъл да бързате от сега с пълната зелена карта за целия срок на полицата, ако това не ви е неизбежно.

Гражданската носи отстъпка за каското, точно колкото имуществена застраховка на лимит

5% е разликата в цената за каско, ако и гражданската отговорност е в Булстрад. За разлика от други застрахователи обаче, точно това намаление (не допълнително още толкова) можете да вземете и с имуществена застраховка. Нямат изискване за минимална премия по полицата на жилището, за да свалите числото на каското. И за десетина лева става. Така, че ако ще мерите до стотинка, искайте брокера да ви развие и тази опция.

Имате цените. Знаете и как да ги разглеждате.

По интересното в промените от днес е добавянето на

Ново съществено за оценка на риска обстоятелство, за което застрахователят задава изричен въпрос

Вече ви питат изрично: „Управлява ли се превозното средство от чуждестранни граждани?“ и ако това е факт, имате доста различни цени. Разбира се дипломатите не влизат в тази група.

Бъдете коректни в декларациите, въпреки че последствията от това не са толкова драматични, колкото е вероятно да чуете. Застраховането е бизнес на доверие. И то започва от Вас! Вместо да се чудите как да извъртите цената, изберете си число според верните за вас обстоятелства. Спестява колебания, въпроси и излишно ровене в мрежата за верния отговор.

Интересното в тази мярка е друго. Тя никак не е нова за пазара, по- скоро е забравена стара. И причината да изчезне е … необосноваността да я има. Дискриминационна е, защото не се обосновава на обективни характеристики на риска. Поне не още. Все пак български коли, особено на територията на страната, карат не само румънци. Евронеприемливо е малко, националността (от ЕС особено) да е фактор за цената.

Необоснована обаче не значи, че няма причина да я има, а че тя не е в принципите на застраховането. Докато не се въведе трайно решение за румънския синдром, ще гледаме каквито се сетите иновации в опит на застрахователите да управляват риска си.

Важно ви е да знаете, че Булстрад питат за това. Ако брокера го пропусне, отбележете го изрично. Компанията заслужава адмирациия за промяната на интерфейса за издаване на полици. При доста други застрахователни, въпреки загадките за това в тарифата, и добросъвестния брокер няма как да издаде полица с желаното оскъпяване. Да не говорим и за обратното- тарифата мълчи, а интерфейса изисква друго…

Броко новини