Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Булстрад: По- изгодна гражданска отговорност за 2012г

След две промени около Коледа, новите цени за гражданска отговорност в Булстрад са вече онлайн. Промените са няколко. Общият ефект от тях? Новата тарифа измести предложението на компанията в по-първите редове на нашата оферта.

Детайлите:

По- малко региони

До сега Булстрад бяха компанията с най- прецизно зониране на територията на страната. Значение за региона имаше и най- малкото населено място. До вчера. С промяната от 24.12.2011г. регионите стават два- София и извън София.

По- евтино без промяна в цените

Цените за задължителната застраховка остават без промяна, но предефинирането на рисковите зони, прави предложението на Булстрад по- изгодно за всички населени места извън столицата.

Отстъпките и надбавки

Съществена промяна има във вида на предоставяните отстъпки. Шофьорският стаж е вече без значение. Плащането на веднъж и липсата на ПТП дават по- голям бонус и компенсират досегашната отстъпка за липса на опит зад волана.

Възрастта става от значение. Навършените години на собственика са фактор на цената при повечето компании на пазара. С новата тарифа, лицата до 30г. са с до 20% по- скъпи и при Булстрад.

Без промяна остава оскъпяването на "специалните" клиенти и десния волан.

Зелената карта

Доплащането за сертификат от април 2011 остава в сила. Зелената карта струва допълнително между 75лв. и 124лв. за леки коли.

Разсрочено плащане

С промяната от вчера Гражданската отговорност в Булстрад вече може да се плаща и на и вноски. Оскъпяването е средно с 15% според вида на преводното средство. Сертификат зелена карта се издава само при еднократно платена премия. Ако полицата ви е издадена на вноски при нужда от международното удостоверение за валидна гражданска отговорност освен доплащането за зелена карта дължите и оставащите вноски по полицата.

! Какво не бива да пропускате в офертата на Булстрад

Доплащането за зелената карта е само за издаване на сертификата. Т.е. за покритие на трети страни членки на споразумението, извън ЕИП. Това означава и, че по-ниските цени не включват отстъпка за управление територията на страната. Полицата по гражданска отговорност по условие е валидна за България и чужбина. Само с нея можете да пътувате свободно във всички страните за които зеленият сертификат не е задължителен.

Ако все пак имате намерение да пътувате до Турция, Македония, Сърбия, Албания, или която и да е друга страна изискваща на граничен контрол сертификат, не пропускайте и втората преференция. За всяка издадена полица без зелена карта имате право два пъти за срока на застраховката на безплатен сертификат с валидност от 15 дни.

Новите цени за гражданска отговорност в Булстрад са вече онлайн. Сравнявайте?!

Броко новини