Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Булстрад: Промоцията по гражданска остава и през април. Каското - с нови правила

Април започва с доста промени при автомобилните застраховки на Булстрад. И докато новините за гражданската отговорност ще ви харесат, новите правила за каско са леко по- рестриктивни.

Промоцията за гражданска отговорност продължава и през април

Е, двете седмици се оказаха доста по дълги. От малко след средата на февруари, след няколко продължения, дедлайна на промоцията става 30.04.2015г. Имате достатъчно време да се радвате на по- изгодните цени за гражданска отговорност.

Вече знаете плюсовете около задължителната застраховка при Булстрад.

  • Извън задължителния обхват можете да разширите покритието само за Турция или Македония или и двете. Струва 5,10лв на страна за година. За цената няма значение кога ще поискате покритието. И от първия и от крайните дни- все е толкова.
  • Имате два безплатни сертификата от по 15 дни с покритие на всички страни от споразумението Зелена карта. При условието разбира се сроковете на двете покрития да не се застъпват и полицата да е платена изцяло.

Можете да си посравнявате цените.

Интересните промени са при каското. В сила са от днес 02.04.2015г.

По- скромни отстъпки и по- висока граница за доверен сервиз при каско

Ако сте проверявали наскоро цените за каско и гражданска отговорност в Булстрад, не може да не сте усетили разликата. Цели 10% намаление на мото полицата при наличие на задължителната. Като тази екстра е валидна и за всеки друг продукт на компанията. Ще подчертаем И имуществена застраховка. Защото тя върви с два плюса

  • Полицата е добра, защото е на лимит (покритието на първи риск е за всяка щета до изчерпване на лимита- бонус която можете да намерите само при Армеец за малка полица);
  • Булстрад нямат изискване за минимална премия по имуществената полица за да ви дадат намаление по каско. И полица за 10,20лв върши същата работа като по- скъпата.

Какво се случва с отстъпките , надбавките и минималните премии при Булстрад от днес?

Комплексното застраховане е вече с по- ниска преференция

Гражданската отговорност, имуществената полица или която и да е друго вече дава право на 5% намаление при каско. Между другото числото си е почти пазарен стандарт. Същият ефект има втората полица при Армеец, ДЗИ.

Максималната възможна отстъпка става по- скромна

Границата на намаления е вече 20% за едногодишна полица, като стойността включва и възможните бонуси при подновяване без щети. Изглежда рестриктивно, но път при Булстрад преференцията при подновяване не е обременена от сложен бонус малус и възможното намаление е фиксирано. Ако платените щети са по- малко от премията по старата полица, имате право на отстъпката за подновяване.

Групата на каско- опасните се разшири. Цената за покритието също

Интересен подход избраха Булстрад. Всички BMW-та, Audi-та и VW-та са със задължително отъпяване от няколко процента. Управляеми са с една имуществена застраховка в добавка, но ако застрахователната сума задмине 20 000лв ще ви трябва много повече, защото в зависимост от марката и модела премията може да набъбне до двойна.

Да не забравите и че при BMW-тата имате и задължителен имобилайзер, при сума над 10 000лв.

Минималната премия за доверен сервиз скочи с 40лв.

Новият праг за право на безкасов ремонт е вече 440лв. 10%та в плюс обаче пак оставят Булстрад сред най- либералните при правото на сервиз. При Булинс премията следва да е над 500лв., при Армеец и Лев Инс числото е 475, ДЗИ очаква 450лв. Като че ли под Булстрад остават само ОЗК с изискването за 400лв при леките за право на доверен майстор.

За радост на собствениците без претенции за сервиз, минималната премия за каско остава 240лв. Не бива за забравяте, че при Булстрад имате естественото продължение на стандартното каско с Каско 100. Ако МПС- то падне до около и под 4000лв не пречи да се добави и Каско 100 за сравнение.

Броко новини