Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Да помислим и за сигурността на Коледа

Вече мирише на Коледа. И този път не го казваме като застрахователи заради много течащи кампании по имуществено застраховане. Факт е по декорациите на улиците, по суетата в магазините, по плановете за много емоции и забавления в празничните дни.

Ако вече сте декорирали или предстои да направите празничен вашия дом с ароматно коледно дръвче и стотици светещи лампички, обърнете внимание и на статистиката.

За съжаление красивите празници имат и неприятни факти

Знаете ли че?

Статистиката показва, че най- много неблагоприятни събития се случват с превозни средства. За периода 2008- 2012 между 25% и 66% от всички събития за страната са с участието на автомобил. (не се изненадвайте тогава, че цената на гражданската отговорност ще расте?. 80% от премията по полицата е чиста статистика).

Вторият претендент за мега поразител е пожарът. Почти 25% от всички бедствия и аварии в страната за същия период са причинени от нежелан огън. Средно 4700 жилища на година биват засегнати от пожар. Като най- тежка за последните пет години е била 2007г. с рекордните 5104 изгорели къщи.

Действителната стойност в брой поразено домашно имущество е значително по- висока. Защото горното число обхваща само обектите, регистрирани от пожарната. Малките беди за които не сме разчитали на професионална помощ са в пъти повече.

Какво е пожарът за застрахователите?

Старндартна опасност. Пожарът е задължителния риск, който трябва да покрива една имуществена полица, за да бъде сключена. Пожарът е следствие на някаква причина- неизправност, небрежност, отоплителен уред, детска игра, умисъл, късо съединение…

При стандартни условия пожарът е покрит безусловно за почти всички причини, изключение на две- умишлени действия и късо съединение. Застрахователно защита за първото се предоставя при изрична договорка за включване на риска умишлен палеж. При пожарът в следствие на късо съединение, без изрична договорка за покритие на риска късо съединение, е гарантирано обезщетение само на вредите извън електрическите уреди и инсталации.

Рискът от пожар в периода на коледните и новогодишни празници е със 61% по- висок.

Причините са няколко.

  • Коледното дръвче- което поставена на топлина за няколко седмици изсъхва и става в пъти по лесно запалимо. 21% от всички пожари по Коледа са с в резултата от запалване на коледната елхичка.
  • Електрическата декорация (светещите лампички) е причина за 12% от всички огнени бедствия по време на зимните празници.
  • Други елетрически инсталации и окабеляване са източник на още 12% от пожарите по Коледа.

За да спестите излишните неприятности и празникът да остане само приятен спомен,

Предприемете няколко действие

  • Не купувайте отдавна отсечени коледни дръвчета. Бодличките трябва да са влажни на пипане и да не падат.
  • Не оставяйте декоративното осветление или запалените свещи без наблюдение.
  • Дръжте под контрол децата. За малките огънят е забавление, не опасност.
  • За всичко което е извън възможностите за пряк контрол, прехвърлете отговорността на застраховател.

Изборът да подходящ застрахователен продукт е труден. Предлагаме ви две добри предложения за коледа.

Алианц срещу 33,66лв за година?

С тази полица гарантирате съдействието на застрахователя за сума до 33 000лв срещу рискове от пожар, природни бедствия, земетресение, късо съединение и злоумишлени действие на трети лица.

Препоръчваме ви тази полица защото

  • имаме чудесни впечатления от ликвидацията по тази застраховка в Алианц- плащат справедливо и навреме;
  • полицата е оптимална комбинация от рискове
  • самоучастието дори по земетресение е ниско- 100лв.
  • това е най- евтината полица за тази комбинация от рискове и суми
  • няма ограничения за обитаемостта на имуществото.

Армеец за между 51,00лв. и 69,36 лв. в зависимост от земетръсната зона?

С тази полица обезпечавате всички причини за пожар за сума до 33000, земетресение, злоумишлени действия на трети лица, късо съединение, кражба с взлом.

Препоръчваме ви тази полица защото

  • Имаме чудесни впечатления от ликвидацията на Армеец- плащат справедливо и навреме
  • Това е единствената полица с която покривате кражба на нестационарна компютърна техника на адреса на жилището.
  • Няма самоучастие по нито един включен риск.
  • Носи отстъпки по каско

Като проверявате цените за вашата имуществена полица. Обърнете внимание на детайлните на покритието от бурмичката?. В общите условия на компаниите не се съдържа информация, която да не сме показали в нашата оферта.

Нали не сте забравили!?

Ако поръчате вашата имуществена застраховка заедно с гражданската отговорност на колата?, ви правим допълнителна отстъпка от 10% (от нас за всички компании) от цената на имуществената застраховка?.

Цените с включения подарък от нас проверявате с код -10 в поле специални отстъпки в долната част на въпросника.

Броко новини