Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Да поздравим смелите застрахователи. Регулативните крайности по гражданска отговорност трябва да имат и край

Не може да сте пропуснали до сега коментарите около предвижданата забрана за сключване на гражданска отговорност от разстояние. Препоръчваме ви да изслушате репортажа на Дарик (не текста, аудиото!). Мотивите на КФН, чути в интервюто провокират доста размисли, но за това в коментарите

По важното е друго!

Кой подкрепя електронната гражданска отговорност?

Застрахователните, които подкрепят електронната гражданска отговорност вече се посочват и по име. Официално коментирания обхват е 11 компании. Вече се появиха и част от имената. (Съмняваме се Капитал, да не е съгласувал поименното им посочване.)

Общо 16 са работещите на пазара на дребно. Със сигурност ясно е, кой не е в групата на поддръжниците на електронните полици и спестения разход за стикери. Все пак изразената подкрепа от Асоциацията на застрахователните (ако реално я има, щото текс не са показали на страницата си) не е минала без подписа на нейния председател, нали?! Нека ни извинят, ако не е така... но формалното е това, което се вижда. Да са си предвидили изводите!

За брокерите вече ви обяснихме! Една от асоциациите е тази, която публично парадира с подкрепата си на проекто кодекса. Между другото сещате ли се, че тази асоциация се появи по времето в което Богоев в пъти намали комисионните по гражданска отговорност?! Точно един от най- големите брокери на пазара, ще бъде силно засегнат, ако вие можете да купувате онлайн. Няма да ходите до офисите му тогава. А издръжката по МОЛ-овете е скъпа….

Какво може да се направи?

Народните представителни вече добре знаят какви са аргументите на всички заинтересовани страни. Въпрос на тяхна си позиция е, кое ще подкрепят. Резултатите от решението си ще събират на следващите избори.

Вие обаче има какво да направите още от сега.

Ако не ви допада

  • Да ви губят времето с лепене, разлепяне и разходки до офиси за получаване на безсмислени лепенки.
  • Да ви взимат 1,40лв поне на година за нищо,
  • Да ви ограничават правата (достъп и удобства), как да купувате задължителна застраховка!

Не купувайте от тях! Същото можете да получите на крачка/клик разстояние, без да позволявате да не зачитат вашата позиция!

Колкото и преференциални режими да бъдат въвеждани, потребителят е този който решава да плати или не… и на кого точно! А финансовият резултат е този, който след време определя правилно или не е дадено решение.

И не се връзвайте на оправдания!

Ако искаха да транспонират директиви на време, трябваше да го направят в прав текст. Те не са за оправдание или маска за останалата част от Кодекса.

Броко новини