Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ДаллБогг Живот и Здраве: … и гражданска отговорност

Забелязахте ли, че офертата ни за гражданска отговорност включва вече един застраховател в повече?! Поразцъкайте ако не сте. Знаете, че не си позволяваме да пропускаме изгодни предложения!

Представяме ви ЗЕАД „ДаллБогг Живот и Здраве“ ЕАД

Сигурно вече сте чували името около доброволното здравно осигуряване. Компанията от 2013г. е лицензиран застраховател и в портфейла си вече има повечето познати продукти по общо застраховане- каско, застраховка на имущество (обещаваме набързо да качим и офертата им за покритие на първи риск), злополука, медицински разноски при пътуване в чужбина, заболяване и гражданска отговорност.

Между другото ДаллБогг е единствената компания от бившите здравни фондове (знаете, промените в законодателната уредба ги принудиха през миналата година да се прелицензират като застрахователи), която излиза на пазара с такъв амбициозен портфейл оферти. Всички останали нови застрахователи остават около обичайните им покрития на заболяване с максимално разширение до имущество, злополука и медицински разноски.

Пожелаваме успех на ДаллБогг в автомобилното застраховане.

Ето и как се опитват да ви впечатлят с офертата си за гражданска отговорност. Ако трябва да сме честни- за малките коли успяват. Подробностите:

Гражданска отговорност в ДаллБогг

Базовата цена

Базовата цена е за задължителните по обхват страни. Това нарежда ДаллБогг в групата на Булстрад, Олимпик, ХДИ и Уника, които не предвиждат допълнителна преференция срещу декларация, че превозното средство няма да напуска територията на страната (познатата вече отстъпка за България). Удобно е, защото не се налага да мислите какво трябва да се прави със застраховката преди пътуване в чужбина (поне в Европейската икономическа общност, Сърбия, Андора и Швейцария) . А ако сте "неприлично млади за кола" :) или над 30г. без история с ПТП-та разликата спрямо цените с включена преференция за България е близка до нула. При малките коли (до 1500 кубика) офертата на новият застраховател е твърде вероятно да бъде най- изгодното предложение дори и прямо „цената за България“.

Излишно е да споменаваме, че сертификат за задължителните по Кодекс страни не ви трябва. Няма граничен контрол и не се изисква при проверка. Ако кирилицата на полицата ви е съображение, забравете го. Спекулация е. Говорим и ползваме официален европейски език и имаме същите правила за гражданска отговорност както и не четящите на български.

Зелената карта

Гражданската отговорност може да бъде разширена за всички останали членки на споразумението зелена карта. Може да стане при сключване на полицата или по всяко друго време от нейната валидност. Доплаща се . Цената е фиксирана между 50 и 70лв за леки коли.

Разсроченото плащане

Може да се плаща разсрочено на две или четири вноски. Малко по- скъпо излиза, но няма разлика в добавката за премия на части при повече вноски.

Полицата със зелена карта също може да бъде сключена и с разсрочено плащане на премията. Ако уговорите плащане на части при сключване обаче и решите да разширите на по късна дата, дължите доплащане и на непогасените вноски.

Имате числата. Сравнявайте!

Броко новини