Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Допълнителни 2 лв. гаранционна вноска към всяка полица по гражданска отговорност

Е не трябваше да почнем точно така първия работен ден след толкова хубави празници, но каквото се случва за това говорим.

Допълнителни 2 лв. за гаранция по гражданска отговорност

От 01.05 застрахователите ще гарантират плащанията си за щети в чужбина чрез допълнителен гаранционен фонд. Причината да бъде създаден е не плащането (или значителното забавяне на плащания) на щети зад граница от страна на три компании. И да не ги знаете кои са е без значение, защото отговорността за тяхното поведение има последствия и вече е ангажимент на целия пазар.

Решението за създаване на допълнителна гаранция за изпълнение на задълженията е на Националното Бюро на Българските Автомобилни Застрахователи. Реализира се с допълнителен нов гаранционен фонд към НББАЗ. Размерът на допълнителната вноска е 2лв. ще бъде отделяна за всяка полица, сключена след 01.05.2013г. Задължението за допълнителната гаранция се отнася за застраховка гражданска отговорност и гранична застраховка.

Какво означава това за клиента?

Цената за задължителната полица ще скочи с между 2лв. и 3лв плюс данъка от 2%. Тази промяна нагоре е независима и допълнителна към общата задължителна тенденция за 2013г.

? Тенденциите в цените за гражданска отговорност за 2013г.

Разликата от въвеждането на новата гаранционна вноска ще усетите съвсем скоро. Предполагаме, че при компаниите които пипнаха числата предпразнично промени няма да има. От днес с 2,5лв е по- скъпа е полицата и при Евроинс.

Новините за останалите застрахователи предстоят в следващите дни.

Ако идва време за подновяване, не се помотвайте. Гражданската отговорност може да се сключи с до два месеца по- рано. Сравнявайте цените и купувайте на евтиното?.

Броко новини