Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

Дженерали: Каското стана по- скъпо, но пък младите гаджета са без ограничение

Ако 8% тарифно число за БМВ-тата на Булинс ви се е видяло много, то вижте новите цени на Дженерали. Почват от 8,5%. Като не само оперативно интересните баварци са с нови цени , но и всички останали.

Без 3,97% по тарифа с право на отстъпки, но застраховката може да излезе и по- евтина

Познаващите Каско Фамилия на Дженерали знаят колко диференциран подход има компанията при тарифирането по тази застраховка. От значение за цената е не само марката и модела, но и региона на регистрация на МПС-но.

В най- високия ценови клас са луксозните автомобили, скъпите модели на почни всички марки и всички БМВ-та и Ауди-та. Японските, италианските и нетолкова скъпите Мерцедеси са с междинни цени. Всички останали са на тънката тарифа.

От днес формално цените са с до 45% по- високи. Атрактивното число от 3,97% (доскоро валидно за страната) е вече история. Ефективно постъпване обаче има само за ниския клас автомобили извън София, Варна, Бургас, Пловдив, Добрич и Сливен (промяната е с почти 9% нагоре) и луксозните возила от първите три града (с малко над 1%).За всички останали региони и МПС- каското излиза по- евтино с до почти 8,5%.

По- високата тарифа може и да не качи цената на каското

За радост на собствениците с БМВ-тата, 8,5% излиза с 5% по евтино от преди. Заради:

  • Отстъпки и надбавки

И като казваме, че ъндеррайтинтъг по каско при Дженерали е детайлен, не се шегуваме. Условията за отстъпки от стандартната тарифа са доста. А, от днес стават повече и в по- широка допустима граница:

Тук е важно да се отбележи разликата! Ако за другите застрахователи новозастраховано означава никога да не е било покривано по каско или да не е имало автомобилна застраховка в последните три години, но за Дженерали нов каско клиент е всеки на който не е изтекла каско полицата в последната една година.

  • За нови клиенти без ПТП (удостоверено с бележка от КАТ) в последните 5 години
  • За след лизингови автомобили- това са тези за които лизингът е изтекъл и за които лизинговото дружество не може вече да ви избира „доброволната” застраховка.
  • За плащане по банков път, директно на застрахователя
  • За договорено самоучастие.

С тази палитра от минуси можете да свалите цената на каското с до 30%.

Знаете, че 29г. са критична възраст по авто застраховките на Дженерали (разцъкайте гражданската за сравнение ?). Младите собственици на леки коли са със задължително оскъпяване от 85% за възраст до 25г. и 40% до критичните 29г.

  • Самоучастието

До скоро каско полицата се предлагаше с безусловно самоучастие от 10% за ПТП-та и щети на паркинг. Срещу доплащане на допълнителна премия застраховката можеше да бъде сключена без лично участие в сметката за майстора. При новите условия самоучастие в щетите на личната кола няма.

Но това не е единствената промяна:

Другото ново в условията по каско Фамилия

  • Младите гаджета са вече безусловно застраховани :)

Нали се сещате за тия 20% безусловно самоучастие!? Оная част от щетата, която при ПТП остава за ваша сметка, ако автомобилът е управляван от водач до 29г. Вече не. Колата може да се управлява от всеки с книжка, не пил и не омагьосан, и покритието е еднакво за всички възрасти.

  • Има условие за три и повече щети

Другата особеност при семейното каско на Дженерали са щетите. До сега полицата се прекратяваше автоматично след третата щета. От днес хроничното безразсъдство по пътищата коства само оскъпяване- до 40% при подновяване. Регресните към друг застраховател и отказаните не се броят.

Бонус- малус скалата на Дженерали е интересна и в добрата посока. Вниманието зад волана през застрахованите години дава право на отстъпки до -25% (големичко число за каско застраховка). И още. Правото да се ползва достигнатото ниво според заслугите важи до три месеца след изтичане на текущата полица. Обичайният срок е месец при повечето компании.

  • Доверения сервиз само срещу премия, без значение на възрастта

Дори седемнадесет годишните могат да ликвидират в доверен сервиз. Единственото условие е премията по полицата да е над 400лв. Изричното доплащане за ремонт срещу възлагателно писмо е 0%, при досторошно+20%, с ограничение за възраст до 12г.

Други важни неща за каското

  • Минималната премия е 200лв при еднократно и 300 при разсрочено плащане.

200лв. е от ниските за пазара нива. На това число работят ДЗИ и Булстрад (при еднократно плащане само по Бонус каско). При Лев Инс е 250лв/200 при подновяване без щети. Булстрад 240 (за каско стандарт), Булинс- 280, Армеец- 300, Интерамерикан- 300, Уника- 400.

  • Полицата е за България и чужбина

Няма ограничение в територията на покритие. Изключенията са само за рисковете кражба, грабеж, противозаконно отнемане и частичните щети в следствие на тях. Покритието по тях не е валидно за Русия, Украйна, Беларус, Молдова, Армения, Албания, Косово, Чечня, Ингушетия, Дегестан, Грузия и Азербайджан.

  • Каското е с денонощен асистанс и мобилна ликвидация

При събитие сте длъжни да уведомите застрахователя. Имат денонощен асистанс център. За всичко различно от кражба, имат мобилна ликвидация (идват на място и сте длъжни да ги изчакате).

  • Покриват и земетресение

Земетресението е обичайно изключен риск по авто полица. Не се предлага по каско от друг застраховател.

Броко новини