Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ДЗИ: Асистансът с покритие и при техническа повреда. Гражданската отговорност с повече влияние върху каското

Хубаво е да имаш избор. Особено с допълнителните (малки) застраховки. Тези, които могат да се закачат към някоя голяма или задължителна, като гражданската отговорност например, полица. Няма начин да не познавате вече асистанса на ДЗИ. По- популярен е с евтиния технически преглед в пунктове на СБА. От началото на месеца обаче имате по- сериозен акцент от застрахователя върху техническото съдействие при този продукт.

И помощ на пътя по асистанса на ДЗИ

Можете да избирате между две клаузи. Старата „Транспорт и предпазни мероприятия“ и нова „Помощ на пътя“. И двете се предлагат само към застраховка гражданска отговорност. При каското техническото съдействие от СБА при събитие ви е без пари. Условията по старата остават както до сега, но с една доза повече прецизност в дефинициите.

Транспорт и предпазни мероприятия

  • Репатрак

Еднократно транспортиране на обездвижено МПС на разстояние до 25км. общ пробег. При по- прецизна дефиниция на условията обаче. Предоставя се само при ПТП, удостоверено с протокол (двустранен констативен или такъв на полицията). До сега дефиницията беше обща и услугата беше достъпна при обездвижване на превозното средство, при някой ограничения като техническа изправност и пълна хармония с изискванията на Закона за движение по пътищата.

  • Превенция

В която клауза е преференцията за по- евтин технически преглед. Имате право да получавате и информация за състоянията на пътищата и интензивността на движението по тях и необходимите документи при пътуване.

Плащането на тази клауза е само еднократно, не зависимо от това с каква периодичност се предлага гражданската отговорност. Цената на покритието остава без промяна- 9,18лв.

Помощ на пътя

Новата клауза акцентира повече на техническото съдействие. Транспортирането на увреденото МПС вече не е еднократно, а колкото пъти се наложи за срока на полицата. Дестинацията е до най- близкият областен град в който ремонтът е възможен или до 30км в желана от застрахования различна посока. Обмисляйте хубаво накъде ще ви возят при събитие, защото за всяко събитие имате право само на един превоз.

Ангажиментът на асистиращата компания (СБА) е и при техническа повреда. Ще оказват техническо съдействие и на място в рамките на 30 минути, ако разбира се повредата може да бъде отстранена за този времеви отрязък. Ще ви дадат ток или ще сменят гумата при необходимост.

Цената на новата клауза е 25,50лв. (с данъка).

Двете клаузи се предлагат отделно. Можете да вземете която и да е от тях или и двете.

Наред в промените в условията на автоасистанса,

Гражданската отговорност стана по- специална за каското

До скоро всички електронно издавани полици (други вече няма в ДЗИ) по каско имаха опция за преференция „онлайн“. От началото на месеца отстъпката отпада, но за сметка на това намалението, което ви носи валидната гражданска отговорност при сключване на каско скача от 5% на 10%.

Нали не сте забравили, че и обратното е валидно. Каското намаля между 10% и 35% цената на ГО-то. Конкретното число зависи от региона и собственика. Дали прави разлика за вас, можете да си проверявате на калкулатора.

И да не забравите! Докато не приемат новата версия на Кодекса гъвкавостта при разширение на покритието за трети страни по гражданска отговорност остава от значение. При ДЗИ имате Турция и Македония без пари, дори и при разсрочено плащане на премията.

Броко новини