Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ДЗИ: Безгрижни за градушките по каско и разсроченото плащане по гражданска отговорност

Е не върви някак си да коментираме Армеец и Булстрад и да не кажем нещо и за ДЗИ. А днес специално имаме и двоен повод да не се помотваме. Защото втомобилните им застраховки са с доста промени.

Новото за каско при ДЗИ

Каското става само електронно

Крайната дата в която можете да се сдобиете в ръчно написана авто полица се вижда. От 01.12.2014г. валидни ще са само електронно издадените. Излишно е да ви казваме, че при квитанциите за поредна вноска, електронното отдавна е задължително. Освен, че е по надеждно, щото няма как да се загуби, а и в реално време застрахователят разбира за вашето покритие, излиза и по- евтино. Уеб каското на ДЗИ е с право на допълнителни 5% отстъпка. В рамките на общото ограничение от 20% и 25% за фирми са, но са допълнителен повод да останете на малкото пари, ако вече сте регистрирали щети.

И като казахме щети

Бонусът с право на до 20% намаление

Знаете, че преди време ДЗИ въведоха доста прецизна система за оценка според заслугите. За незанимавалите ликвидацията в последните две години, горната граница е вече по- високо. А възможните намаление достигат до пълния лимит на допустимите отстъпки.

За ДЗИ лоялността при избор на застраховател и старанието за волана прави драматична разлика и при двете авто застраховки.

Щетите от градушката не се броят

Затова казахме старанието зад волана. Още лятото застрахователят обяви, че завежданите претенции от летните градушки в София и Монтана, няма да имат никакво значение за бонус малус коефициента при подновяване. И ако това стана практика и се появи и при другите популярни каско застрахователи. Ще ви впечатлим!

При ДЗИ имате "градушка фри" опцията и за догодина. Ако подновите полицата в периода на текущата кампания от 05.11.2014г. до 31.01.2015г. колкото и да падат ледени късове в следващите 365 дни, ще бъде без значение. Формално клаузата е „Запазване на застрахователната сума при изплащане на застрахователни обезщетения по щети, настъпили вследствие на събитие „Градушка“.

Четете я просто- колкото и щети да има от градушка няма да се наложи да дозастраховате или пък да подскачате между бонус- малус стъпалата.

45 годишните вече специални и по каско

Радвайте се на времето защото колкото повече са свещичките на тортата толкова по- ниска става цената на застраховката. 45+ е специална възраст за гражданската отговорност при ДЗИ. От днес прави разлика от точно 5% и при каското.

Промоцията влезе в тарифата

И още едно намаление е на разположение. Промоционалната кампания от последните месеци по каско на ДЗИ продължава да е на разположение. Спец отстъпката за регистрация извън София, Пловдив, Варна и Бургас е вече част от тарифните условия. До 31.01.2015г. остава с сила и офертата за допълнително средство за защита за сметка на застрахователя.

Припомнете си подробностите.

И понеже не може всичко да е само хубаво,

Каското за част старите коли с нови базови числа

Промяна в плюс не е особена драма при толкова възможности за намаление. Въпреки това не пречи да знаете, че колите над 8г. почват от по- високи тарифни ставки ако цената им е между 5 000 и 10 000лв. Като отчетете, че минималната премията при ДЗИ е на едно от най- ниските нива за пазара 204лв. (с данъка), можем да се обзаложим, че завишението от 0,2% няма да го усетите.

За по- скъпите авто баби става по- евтино.

ДЗИ с интерес към разсроченото плащане по гражданска отговорност

Нова тенденция се затвърждава на пазара. Разсрочването в плащането на премията да няма отражение върху крайната цена. И ако това е политика при ОЗК от години, в последните месеци го виждаме при ДаллБогг и без да е толкова натрапчиво, защото не е за всички категории МПС-та, при Булинс и Олипмик. До сега ДЗИ винаги са правили разлика с цената при плащане на части. Нещо повече при доста от последните промени разделянето на премията във времето имаше отчетлив ефект върху крайното число.

Трябва да го позабравите! Поне за плащането на 2 части, защото с тарифа от днес цените са почти еднакви. Промяната е само при леките коли. За част от товарните- до 6т. имате изцяло нови, по- ниски цени.

И да не забравите за авто застраховките при ДЗИ

! Лоялността е от значение

Ако подновявате гражданската отговорност имате ценова преференция.

! Комплексността е от значение

Ако същата кола е с каско или ги сключвате едновременно ще свиете цената и на двете застраховки.

! Колкото по- стара колата (ако е лека) толкова по- добре

Само ДЗИ останаха с преференция за възраст над 15г. на лекото МПС. При други впечатляващи се от възрастта застрахователи (Армеец, Буинс, Булстрад и Олимпик) критичната гранита е 10г.

! Третите страни са на фиксирана премия

Разширението на покритието за трети страни не зависи от това чия и каква е колата. Точно 28,56лв. е. Може да се разсрочва дори, ако го заявите при сключване.

Всъщност няма какво да се тормозите със помнене, като имаме програма да го смята.

Проверете си сами.

Останете на линия, защото и за каското на Армеец имаме добра новина.

Броко новини