Основно навигационно меню

Broko лого Brokoза застраховките!

ДЗИ: БМВ-тата са по- специални и за Каско+

Е тъкмо посочихме ДЗИ като изключение за пазара в отношението си към БМВ- тата и нещата се промениха. От 26.10.2012г. специалните баварци са с нов режим.

Всички клаузи на една тарифа

Всяко каско, има по няколко опции за избор по отношение на покритието- пълно каско, частично (клауза "Супер" при ДЗИ), кражба, а при Каско+ и тотална загуба (за всичко вкл. кражбата и грабежа, което може да довърши МПС-то). Клаузите имат различни по обхват рискове. Най- много е при пълното и логично мах два при кражбата. От там и разликата в цената. Колкото по- обхватно е покритието, толкова повече трябва да се плаща за полица.

От днес при ДЗИ БМВ-тата стават на една цена, независимо от клаузата (обхвата на покритието). Новата тарифа е с вградена отстъпка за подновяване от 0,5% (бонус- малус корекцията е отделно).

Джиповете на твърдо 8%, за останалите- леко по-скъпо от преди

Само Х5 и Х6 са на новия стандарт от 8%. Х3 е по тарифа за леки. Новите цени са по- високи за коли до 8г. Разлика при по- старите има само ако оценката е над 10 000лв. Най- високо е оскъпяването при новите до една година (+17%). При всички останали разликата е между 5% и 10%.

Без право на отстъпки

Не само базовата цена за каското на БМВ-тата е различна, но и правото на корекции. От 26.10. единственият допустим минус е бонуса за подновяване без щети. Стига до -15% за третата и поредна година. Всичко друго (еднократно плащане, сключена гражданска отговорност, нов клиент, брой МПС-та, ликвидация по експертна оценка при право на сервиз и дори авансовия бонус) е забранено.

Разрешителния режим за БМВ-та над 30 000лв остава.

Факт е, че гражданската вече не може да ви свали цената за каското на БВМ-то, но за обратното никой нищо не каза нали!? Продължава да може! Вярно, след последната промяна на тарифата е само за ГО със зелена карта (краткосрочната не се брои!), но пък що да не се ползва!? ?

Броко новини